Στη σωστή κατεύθυνση ο νέος νόμος κατά του λαθρεμπορίου λένε οι πρατηριούχοι

Τετάρτη 15/06/2016 – 15:49Με το λαθρεμπόριο, καυσίμων και καπνικών, να κοστίζει κάθε χρόνο πάνω από 8 δις ευρώ σε δυνητικά έσοδα του Δημοσίου, το νέο νομοσχέδιο που έχει θέσει η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση, έχει θετική ανταπόκριση από την αγορά.
Από την πλευρά των πρατηριούχων, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) επικροτεί την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, με την ανάρτηση σχετικού νομοσχέδιου  για δημόσια διαβούλευση.
Η ΠΟΠΕΚ, τονίζει πως, ανυπομονεί, για την έναρξη της αντίστοιχης διαδικασίας που θα αφορά την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων (λαθρεμπόριο  καυσίμων, κ.λπ.).
Όμως παρά τα θετικά, οι πρατηριούχοι προσθέτουν πως, οι μέχρι τώρα κυβερνητικές αποφάσεις παρόλο που είναι στην σωστή κατεύθυνση παραμένουν αποσπασματικές και δρομολογούνται με καθυστέρηση.
Τέλος, η ΠΟΠΕΚ ξεκαθαρίζει πως, με όλη τη συλλογική πείρα των μελών πρατηριούχων της,  προτίθεται να συμμετάσχει και να βοηθήσει, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της αγοράς, έτσι ώστε να λυθεί με το σωστότερο τρόπο αυτό το χρόνιο πρόβλημα το οποίο φαλκιδεύει τον υγιή ανταγωνισμό και προξενεί απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα του Ελληνικού Κράτους.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...