Στη Mercedes και το 2018 ο Μπότας

Στη Mercedes και το 2018 ο Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας θα οδηγεί και το 2018 το μονοθέσιο της Mercedes, καθώς η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε σε συμφωνία με τον 28χρονο Φινλανδό για την επόμενη σεζόν.

Ο Μπότας εντάχθηκε στα μέσα Ιανουαρίου στο δυναμικό της Mercedes, προκειμένου να καλύψει το κενό του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος στέφθηκε το 2016 πρωταθλητής οδηγών στη Φόρμουλα Ένα, αλλά λίγες ημέρες μετά το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.
 
Μέχρι στιγμής ο Μπότας έχει «τρέξει» σε 13 αγώνες για τα «ασημένια βέλη» και έχει συγκεντρώσει 197 βαθμούς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης των οδηγών.

Από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes, έχει πανηγυρίσει τις πρώτες νίκες του (σ.σ. σε Ρωσία και Αυστρία), καθώς και τις πρώτες “pole position” της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα (σ.σ. σε Μπαχρέιν και Αυστρία).

Επίσης, έχει ανέβει φέτος στο βάθρο των νικητών σε εννέα αγώνες, ισοφαρίζοντας τον αριθμό των βάθρων που μετρούσε στην υπόλοιπη καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα με τη Williams (2013-16).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/301060-Ste-Mercedes-kai-to-2018-o-Mpotas ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...