Στις 22 Ιουνίου η επαναφορά του waiver, εκτιμά η Citigroup

Πέμπτη 02/06/2016 – 15:10CitigroupΣίγουρη θεωρούν την επαναφορά του waiver οι ξένοι Οικονομικοί αναλυτές, και η Citigroup, εκτιμά πως θα γίνει στις 22 Ιουνίου. Αυτό γιατί αν και υπάρχει σημαντική πρόοδος, πρέπει πρώτα να κλείσει οριστικά η αξιολόγηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αναμένεται να επαναφέρει την εξαίρεση για τους ελληνικούς τίτλους,  καθιστώντας τα ελληνικά ομόλογα αποδεκτά και ως ενέχυρο (collateral) για την άντληση ρευστότητα.
Σύμφωνα με την Citigroup «Αυτό θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να υποβάλουν προσφορές για τα φθηνότερα δάνεια MRO και LTRO, σε σύγκριση με την ακριβή ρευστότητα που λάμβαναν από τον ELA».
Όμως «Εάν, όπως υποψιαζόμαστε ότι θα γίνει, η επαναφορά του waiver δεν αποφασιστεί σήμερα, θα ληφθεί κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου, υποθέτοντας ότι έως τότε θα έχει δοθεί και το πράσινο φως από το Euro Working Group που είναι προγραμματισμένο να έχει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα»
Τέλος  για την άλλη ελάφρυνση που αναμένεται από την ΕΚΤ, την ποσοτική χαλάρωση,  η εκτίμηση των αναλυτών, είναι πως υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, καθώς πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό προϋποθέτει κάποιου είδους συμφωνίας ανάμεσα σε Ευρώπη και ΔΝΤ και σε πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι η νέα ανάλυση του ελληνικού χρέους που αναμένεται από το Ταμείο.     

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...