Στοιχεία-σοκ, μισθός 100 ευρώ τον μήνα για 127.000 εργαζόμενους!

Παρασκευή 22/07/2016 – 17:37

Μισθοί Πείνας

Μισθούς «πείνας» κάτω από το επίδομα ανεργίας δείχνουν τα στοιχεία του Υπ. Εργασίας!   

«Μαύρη» εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά Εργασίας, δείχνουν τα στοιχεία που έστειλε το υπουργείο Εργασίας στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι μισθοί έχουν  καταρρεύσει απότομα την περίοδο 2010 – 2015 με 126.956 εργαζόμενους να  αμείβονται με μικτό μισθό έως 100 ευρώ τον μήνα!

Στους 343.760 φτάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν μεικτό μισθό  από 100 έως και 400 ευρώ κάθε μήνα.

Οι σκληρές αλλαγές που έφεραν στην αγορά τα μνημόνια, δημιούργησαν μία  μεγάλη εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς, κάτω και από το επίδομα των 360 ευρώ  που δίνει στους ανέργους ο ΟΑΕΔ!  Αμέσως πάνω από αυτή την κατηγορία, υπάρχουν περίπου 432 χιλιάδες  άτομα που λαμβάνουν  μισθούς έως και 510 ευρώ μικτά, με τα στοιχεία του ΙΚΑ, να δείχνουν ότι ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση κυμαίνεται από 400 ευρώ έως και 420 ευρώ το μήνα, μεικτά!

Με την μαύρη εργασία να «καλπάζει»,  τα στοιχεία, εκτιμάται, πως δεν περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων που, έχουν ακόμα μικρότερους μισθούς, που δεν καταγράφονται στο σύστημα. Μάλιστα πριν στις έξι του μήνα, οι κοινωνικοί εταίροι, ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, επικύρωσαν  τη «Διαγνωστική Έκθεση για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα» η οποία αξιολογεί την έκταση, τη φύση και τους παράγοντες ώθησης της αδήλωτης οικονομίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την έκθεση η αδήλωτη οικονομία εκτιμάται ότι ισοδυναμεί με το 25% του ΑΕΠ!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...