Στον… αέρα η εκλογή αρχηγού στην κεντροαριστερά

Στον… αέρα η εκλογή αρχηγού στην κεντροαριστερά

Τα δεδομένα ήρθε να αλλάξει στην Κεντροαριστερά, η απάντηση της Vodafone στην επιτροπή Αλιβιζάτου για τις διαδικασίες εκλογής του νέου επικεφαλής. H εταιρεία απάντησε ότι δεν μπορεί να αναλάβει την εξ αποστάσεως ψήφο και ότι μπορεί να αναλάβει μόνο συμβατικές κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα είναι έτοιμη για να καλύψει την online διασύνδεση (στις συμβατικές κάλπες) όχι στις 5 Νοεμβρίου 2017, όπως αποφάσισαν οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς, αλλά στις… 4 Φεβρουαρίου 2018!Επιπλέον, η εταιρεία ζητά το ποσό των 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ για την online διασύνδεση, ώστε να εγγυηθεί το αδιάβλητο της εκλογής και να μην υπάρξουν διπλοψηφίες. Σημειωτέον, ότι ότι η επιτροπή για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά έχει ήδη έτοιμα τα εκλογικά κέντρα και τα εκλογικά τμήματα, παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο αριθμός των καλπών αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των υποψηφίων προέδρων.«Η Vodafone επιβεβαίωσε αυτό που έλεγαν και οι άλλες εταιρείες, ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το αδιάβλητο σε τυχόν ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία», λένε συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, διερωτώμενοι «για ποιο λόγο η εταιρία χρειάστηκε 20 μέρες για να διοργανώσει τις εκλογές στο εσωτερικό της ΝΔ και σε εμάς ζητά τέσσερις μήνες;».

«Η ζωή δεν γυρίζει πίσω», ήταν η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, που σε δήλωσή του αναφέρει: «Ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μια ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας». Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχίζει, τονίζοντας ότι παρακολουθεί και ενισχύει τις προσπάθειες του Νίκου Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. «Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν – και να εγγυηθούν – το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα», καταλήγει στην δήλωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/302194-Ston-aera-e-ekloge-archegoy-sten-kentroaristera ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...