Στον αέρα 142.000 οδηγοί, μετά «το κανόνι» της ασφαλιστικής εταιρίας, Enterprise!

Παρασκευή 22/07/2016 – 22:38

 Στον «αέρα», βρίσκονται περίπου 142.000 Έλληνες οδηγοί, μετά «το κανόνι» της ασφαλιστικής εταιρίας, Enterprise!  Η τορπίλη από το Γιβραλτάρ, βάζει σε μπελάδες τους έλληνες οδηγούς, αλλά γεννά ερωτήματα και για την ποιότητα της εποπτείας που υπάρχει στην ασφαλιστική αγορά, όπως και αν διασφαλίζονται οι Έλληνες καταναλωτές όταν επιλέγουν ένα ασφαλιστικό προϊόν.

 Όλα ξεκίνησαν, μετά την  προειδοποίηση που έστειλαν στην Τράπεζα της Ελλάδος οι αρχές του Γιβραλτάρ, πως έχουν λάβει μέτρα κατά της εταιρίας της Enterprise Insurance Company Plc, με απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, μέχρι για γίνει εκκαθάριση. Στην χώρα μας η εταιρία αυτή,  συμμετέχει στην ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκίνητων,  μέσα από την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.

 Οι εξελίξεις στο Γιβραλτάρ, σημαίνουν πως στο εξής, περίπου 142.000 ασφαλισμένοι Έλληνες οδηγοί έμειναν ξαφνικά χωρίς ασφάλιση και καλύπτονται μόνο από το ειδικό Επικουρικό Κεφάλαιο για τον επόμενο μήνα.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission, GFSC)  την ενημέρωσε ότι αποφάσισε σήμερα να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας «Enterprise Insurance Company Plc».

 «Τα μέτρα αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρία, καθώς, όπως αυτή ενημέρωσε την GFSC, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση».

 Στην ανακοίνωση, τονίζεται πως, «η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα», ενώ ενημερώθηκε και η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) και οι εποπτικές αρχές όλων των κρατών-μελών, όπου έχει παρουσία η εταιρία.

«Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΤτΕ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...