Στοπ στα αλληλομαχαιρώματα ζητούν οι ξένοι επενδυτές της Ελλάκτωρ!

Στοπ στα αλληλομαχαιρώματα ζητούν οι ξένοι επενδυτές της Ελλάκτωρ!

«Ανακωχή» ενός μηνός, στον πόλεμο για την ηγεσία της κατασκευαστικής

«Παύση πυρών» ζητούν οι επενδυτές από τους «Φουρτουνάκηδες» και «Βροντάκηδες» της Ελλάκτωρ, σε μία τελευταία προσπάθεια να γλυτώσουν το πόλεμο, πριν τη Γενική Συνέλευση! Γνώστες των εξελίξεων θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αναβολή συζήτησης των διοικητικών αλλαγών στον όμιλο. Μπορεί οι πρώτες βολές να έχουν γίνει, όμως όσοι έχουν βάλει τα λεφτά τους στην επιχείρηση, δεν θέλουν ούτε κατά διάνοια μία μάχη κατά την αυριανή Γενική Συνέλευση.  Τα αδέρφια Καλλιτσάντση από τη μια και οι Λεωνίδας Μπόμπολας και  Δημήτρης Κούτρας, από την άλλη, έχουν βάλει φωτιά στη συναίνεση,  με τις διαρροές και τις επιστολές τους. Όμως οι ξένοι επενδυτές, ζητούν ηρεμία για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές της Μέσης Ανατολής.

Την ώρα που κάποιοι φέρονταν να ήταν έτοιμοι να κατέβουν στη συνέλευση με το «μαχαίρι στα δόντια», οι τράπεζες που έχουν δει το κακό να έρχεται ασκούν πιέσεις για ανακοχή, αν και επισήμως κρατούν ίσες αποστάσεις. Η διοίκηση του ομίλου, έχει ενημερωθεί με σχετική επιστολή ότι οι τραπεζίτες παρακολουθούν τις εξελίξεις και η κατάσταση δεν τους ευχαριστεί..

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 2ος  μεγαλύτερος ξένος επενδυτής, η εταιρεία Horizon που ελέγχει μετοχικό κεφάλαιο άνω του 4,5% έχει ζητήσει με να αναβληθεί η συζήτηση για τις διοικητικές αλλαγές για ένα μήνα, ώστε να υπάρξει χρόνος διαβούλευσης μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Όρος, και οι δύο, να δεσμευτούν πως θα σταματήσουν την ανταλλαγή πυρών. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη στάση της Amber, που με το 5% είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής, αναμένεται ότι όλοι οι μέτοχοι εντός και εκτός συνόρων, θα τηρήσουν αντίστοιχη στάση.

Ζητούν να αποτραπεί η πρόταση της πλευράς Καλλιτσάντση για την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου χωρίς τους Μπόμπολα και Κούτρα, στην αυριανή συνέλευση. Το ίδιο ισχύει και για την πρόταση των  τελευταίων για νέο Δ.Σ. χωρίς τα αδέλφια Καλλιτσάντση.

Στην επιστολή της Horizon, υπάρχει και αίτημα για διαβούλευση ενός μηνός μεταξύ των δύο πλευρών με δέσμευσή τους πως κατά το συγκεκριμένο διάστημα θα σταματήσουν τα «καρφώματα», την μάχη για την ηγεσία, που από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλια του ομίλου.

Μπορεί και οι δύο πλευρές, να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα εξασφάλισης ισχυρότερης θέσεις ανάμεσα στους μετόχους και να έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμα ραντεβού για να εξασφαλίσουν υποστήριξη, όμως η ενεργοποίηση των ξένων χαρτοφυλακίων θεωρείται αναμενόμενη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/335860-Stop-sta-allelomachairomata-zetoyn-oi-xenoi-ependytes-tes-Ellaktor ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...