Στουρνάρας: Έρχεται νέα χαλάρωση των Capital Controls

Τετάρτη 06/07/2016 – 21:37

Στην Ελλάδα έρχεται νέα χαλάρωση των Capital Controls  και μάλιστα σύντομα, ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Επίσης, τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι σταθερές, έχουν υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και πως  δεν βλέπει ανάγκη για νέα κεφαλαιακή ενίσχυση.

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, «θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο ένα κίνητρο να πάρει τα χρήματα που έχει στα διαμερίσματα του και να τα καταθέσει στις τράπεζες».

Η δήλωσή του αναφέρεται προφανώς στο «νέο χρήμα», που δεν θα υπόκειται στους τραπεζικούς περιορισμούς, άρα η κατάθεσή του γίνεται πολύ πιο ελκυστική για τους καταθέτες.

Για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προσέθεσε πως, είναι σταθερό, με επαρκή κεφάλαια, αφού οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι πάνω από 16% σε μέσο όρο. Αυτή η επίδοση είναι από τις καλύτερες στα δεκαεννέα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

«Δεν βλέπω την ανάγκη για νέα κεφαλαιακή ενίσχυση» δήλωσε, σχετικά. Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος εντοπίζει ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το σύστημα, το πιστωτικό ρίσκο.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...