Στουρνάρας: Θωρακισμένες οι τράπεζες, από τον κίνδυνο της Deutsche Bank

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, για τον πιθανό κίνδυνο της που κρύβουν οι δυσμενείς εξελίξεις γύρω από την Deutsche Bank.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Επίσης, τόνισε ότι «διαθέτουμε εργαλεία για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων τα οποία μέχρι πρότινος δεν είχαμε στα χέρια μας».

Πέρα από τους κινδύνους που κρύβει η «κατάρρευση» της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,  εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι θετικές. Επίσης, τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας η δεύτερη αξιολόγηση από τους θεσμούς να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, για κάτι από το οποίο, έλαβε σχετική διαβεβαίωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Για το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων, ο ίδιος ως ο πλέον αρμόδιος, τόνισε ότι τώρα πια, με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας, οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στους συνεργαζόμενους δανειολήπτες, υπογραμμίζοντας ότι «κλειδί» αποτελεί ο χαρακτηρισμός του δανειολήπτη ως συνεργαζόμενος

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την Τράπεζα Αττικής, είπε ότι η νέα διοίκηση της Τράπεζας βρίσκεται πλέον σε αγαστή συνεργασία με την ΤτΕ και ότι από την πλευρά του θα στηρίξει τη διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...