Στουρνάρας: Προβληματίζουν τις τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια

Στουρνάρας: Προβληματίζουν τις τράπεζες τα «κόκκινα» δάνεια
Για τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα έκανε λόγο ο ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.
Κατά την ακρόαση ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014 από 32% στα τέλη του 2013.

Ο νέος Διοικητής της ΤτΕ είπε πως θα υπάρξει συντονισμός με την κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια τα οποία προσδιόρισε στα 77 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δις. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια και τα 10 δις. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια.

«Η ελληνικη οικονομία σταθεροποιείται και βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή. Τα δεδομένα επιτρέπουν αισιόδοξη πρόβλεψη» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να διατηρηθεί η θετική δυναμική με συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. «Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι το πραγματικό επίτευγμα του ελληνικού λαού» ανέφερε.

Τον κ. Στουρνάρα συνόδευε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και προτείνει την τοποθέτησή του.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...