Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της Ελλάδας

Ευρωκοινοβούλιο

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα και το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη, παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί εν όψει του κρίσιμου Eurogrοup της 10ης Οκτωβρίου και της προοπτικής έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος.

Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία -όπως αναφέρει- αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η Ε.Ε. οφείλει να στηρίξει. Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους», τονίζεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...