Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο έφτασε σήμερα αποστολή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Φωκίδας, «Galaxias Fm» για να παραδώσει φακέλους, στους Έλληνες ευρωβουλευτές για δικές τους ενέργειες, σχετικά με το οικολογικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Ιτέα.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Διευθυντής του σταθμού, Χάρης Μαρκάτος ο οποίος και συνόδεψε την αποστολή. Σκοπός της αποστολής αυτής είναι να ενημερώσει τους Έλληνες ευρωβουλευτές για τα έργα και τις ημέρες του Δήμου Δελφών και να ζητήσει την άμεση παρέμβασή τους (στους τομείς ευθύνης τους φυσικά). Υπενθυμίζεται πως για ανάλογες περιπτώσεις η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ αυστηρή.

O Χάρης Μαρκάτος
O Χάρης Μαρκάτος

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα κος Μαρκάτος βρισκόταν σε συνεχείς επαφές με γνωστούς ευρωβουλευτές στους οποίους και γνωστοποιήθηκε το οικολογικό έγκλημα της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος στο zougla.gr, ήδη υπάρχει κινητοποίηση από την πλευρά της εισαγγελίας Αθηνών, ενώ έχει ενημερωθεί και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χριστίνα Μπαριτάκη. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν λάβει ήδη την εντολή για τη διερεύνηση του θέματος.

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για τη μόλυνση των θαλασσών της Φωκίδας, προχώρησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής, Παναγιώτης Μέγκος και Γιώργος Δρακάκης.

Όπως κατήγγειλε, ο κος Μέγκος, τα λύματα από τους βιολογικούς καθαρισμούς των Δελφών, της Άμφισσας, της Ιτέας αλλά και του Γαλαξιδίου, τα δέχεται ο κόλπος της Ιτέας. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο συμβαίνει πολλά χρόνια, διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την λειτουργία των εγκαταστάσεων των βιολογικών καθαρισμών.Ο ίδιος τόνισε πως η κατάσταση με την μόλυνση των θαλασσών της Ιτέας δεν πάει άλλο αφού αφενός υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και αφετέρου γκρεμίζεται ο τουρισμός της περιοχής.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε, πρόσφατα γνωστό ξενοδοχείο δέχτηκε γκρουπ με Ιάπωνες. Η περιοχή όμως βρομούσε, ενώ λύματα βρίσκονταν και στους δρόμους της Ιτέας. Ο Π. Μέγκος διερωτάται για το τί θα ένοιωθαν οι τουρίστες βλέποντας αυτή την κατάσταση.

Ακούστε τι αποκάλυψε ο κος Μέγκος:

00:00

36:09

 

 

Παράλληλα υπήρξε παρέμβαση και οικολογικών οργανώσεων της Στερεάς Ελλάδας. Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, ενημέρωση για το θέμα έχει λάβει και η διεύθυνση δημόσιας υγείας.Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο δήμος Δελφών, ετοιμάζεται να δεχθεί επισκέπτες για την καλοκαιρινή περίοδο.

To ίδιο συνέβαινε και το 2017

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως τοπικά μέσα ενημέρωσης της Φωκίδας έχουν αποκρύψει τη δημοσιοποίηση του θέματος τη στιγμή που οι πολίτες της περιοχής ζητούν ενημέρωση για την υγεία τους. Την ίδια ώρα, τοπικοί παράγοντες διερωτώνται για το εάν τα παιδιά τους αντιμετωπίσουν δερματικά προβλήματα, από ποιόν θα αναζητήσουν ευθύνες. Η σιγή αυτή από την πλευρά κάποιων τοπικών Μέσων Ενημέρωσης προκαλεί σοβαρό προβληματισμό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...