Στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας για να προετοιμάσει τα επόμενα ταξίδια σε Παρίσι, ΔΕΘ, Σύνοδος Κορυφής και Νέα Υόρκη

Αλέξης Τσίπρας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ                                                                                                                                          

Σε ρυθμούς καθημερινότητας μπαίνει σιγά σιγά ο πρωθυπουργός και μετά από ένα σύντομο διάλειμμα  καλοκαιρινών εξορμήσεων, εκτός Αθηνών, αναμένεται σήμερα να βρεθεί στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το Δεκαπενταύγουστο το Μαξίμου πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα: αιχμή του δόρατος είναι η πορεία της οικονομίας, η δεύτερη αξιολόγηση και η “μάχη” για την απομείωση του χρέους όπως και το πεδίο της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι μελετάει τα επόμενα κυβερνητικά βήματα σε συσκέψεις που έχει με τους στενούς του συνεργάτες.

Οι επόμενοι  σταθμοί
Η πρωθυπουργική ατζέντα, πάντως, είναι γεμάτη και οι εως τώρα προγραμματισμένες δραστηριότητες  του κ. Τσίπρα για το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:
•    25 Αυγούστου θα δώσει το “παρών” στις εργασίες των Σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι. Οι συνέπειες του brexit, η τρομοκρατία και ο τρόπος που μπορούν να συμβάλλουν οι προοδευτικές δυναμεις στις ευρωπαϊκές εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος.
•    9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η λεγόμενη Σύνοδος των χωρών του Νότου, παρουσία 6 ηγετών. Το Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπει στο να διαμορφωθεί μια κοινή ατζέντα για τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα για την επόμενη μέρα της Ευρώπης προκειμένου να αναβαθμίστεί η διαπραγματευτική θέση για κάθε μια από τις μεσογειακές χώρες.
•    10 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη ΔΕΘ. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ το πρόγραμμά του δεν έχει οριστικοποιηθεί.
•    16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα. Οικονομία, ανάπτυξη,  προσφυγικό – μεταναστευτικό και το Brexit, θα είναι τα βαςικά ζητήματα της ατζέντας.
•    22-24 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ετήσια  Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...