Στο Ταλίν o Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Στο Ταλίν o Αλ. Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Τσίπρας

“Μείζον ζήτημα των ημερών η αναζωογόνηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης”

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στο Ταλίν της Εσθονίας προκειμένου να λάβει μέρος στη διήμερη άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε..

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε χθες, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, πως το μείζον ζήτημα των ημερών είναι η αναζωογόνηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, μετά την πρόσφατη ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης και την ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Σορβόννη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «ελληνική συμβολή στη συζήτηση αυτή, όχι μόνο με τη στήριξη στις προτάσεις που συμφωνούμε, αλλά και στον πρωτότυπο χαρακτήρα που έχουν οι δικές μας προτάσεις ως προς την κοινωνική διάσταση» και σημείωσε πως αυτά θα θέσει εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπόψη των άλλων Ευρωπαίων αρχηγών, στην άτυπη σύνοδο του Ταλίν.

Σήμερα Πέμπτη θα συζητηθούν τα θέματα του μέλλοντος της Ευρώπης και την Παρασκευή κυρίως τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303053-Sto-Talin-o-Al-Tsipras-gia-te-Synodo-Koryphes-tes-E-E ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...