Στο έλεος του καύσωνα η Κίνα

Στο έλεος του καύσωνα η Κίνα

Στα ύψη οι πωλήσεις κλιματιστικών, καρπουζιού και παγωτού

Κύμα καύσωνα πλήττει το μεγαλύτερο τμήμα της Κίνας, με πολλές περιοχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για υψηλές θερμοκρασίες.

Σε ένα μεγάλο τμήμα της Κίνας – περιλαμβανόμενων των περιοχών Λιαονίνγκ, Τζιλίν, Τσονγκίνγκ, Χουμπέι, Χιντζιάνγκ και Έσω Μογγολία – ο υδράργυρος ανέβηκε στους 37-39 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο (NMC). Η Τρίτη είναι η 18η συνεχής ημέρα κατά την οποία το NMC ανανέωσε τον κίτρινο συναγερμό για υψηλές θερμοκρασίες.

Στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, όπου οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι σε δροσερές καλοκαιρινές ημέρες, το βασικό θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο είναι πότε θα τελειώσει ο καύσωνας. Το κέντρο παρακολούθησης μετεωρολογικών καταστροφών της Λιαονίνγκ εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για καύσωνα σήμερα το πρωί.

Το καρπούζι και το παγωτό έχουν γίνει προϊόντα καθημερινής ανάγκης ενώ έχουν εκτοξευθεί οι πωλήσεις κλιματιστικών.

«Υπάρχουν περίπου 8.000 κλιματιστικά που πρέπει να εγκατασταθούν, ενώ θα υπάρξουν νέες παραγγελίες εγκατάστασης ύστερα από πέντε ημέρες», δήλωσε πωλητής στην εμπορική περιοχή Σενγιάνγκ Τζονγκτζιέ.

Η τροχονόμος Γκάο Γινγκ δήλωσε ότι μόλις μέσα σε 10 ημέρες χρησιμοποίησε μια ολόκληρη συσκευασία αντηλιακού.
Σύμφωνα με την NMC, το κύμα καύσωνα είναι πιθανόν να συνεχιστεί στις βορειοανατολικές και βόρειες περιοχές έως τις 6 Αυγούστου.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις υπαίθριες δραστηριότητες και οι τοπικές αρχές να λάβουν μέτρα πρόληψης για την εκδήλωση πυρκαγιών, ανακοίνωσε το κέντρο.

Η Κίνα έχει ένα σύστημα προειδοποίησης τριών βαθμίδων για τις υψηλές θερμοκρασίες, με το κόκκινο να είναι το σοβαρότερο, και να ακολουθούν το πορτοκαλί και το κίτρινο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338643-Sto-eleos-toy-kaysona-e-Kina ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...