Στο δημοτικό συμβούλιο τα προαύλια των σχολείων.

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο θέμα της κατασκευής ταρτάν σε προαύλια σχολικών μονάδων του δήμου,έκανε γνωστό χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας o αρμόδιος αντιδήμαρχος και εισηγητής  του θέματος Κ.Κ.αρακώστας.

Ο κ. Καρακώστας πρότεινε την αναβολή των εργασιών του συνθετικού τάπητα στο 2ο δημοτικό σχολείο,είτε για δύο μήνες (σύμφωνα με τον ΟΣΚ) είτε για (5-6 μήνες λόγω επερχόμενου χειμώνα) και εφόσον βρεθεί νόμιμος τρόπος,τα χρήματα (13.600)  που θα έδινε ο δήμος για το προαύλιο του 2ου δημοτικού να διατεθούν για την κατασκευή ασφαλτόστρωσης των δύο προαυλίων Λυγιά και ΕΠΑΛ.

Ο αρμόδιος εισηγητής αναφέρθηκε στην επίσκεψη κλιμακίου από τη Ναύπακτο στον ΟΣΚ σχετικά με την κατασκευή 3 ταρτάν σε σχολεία της Ναυπάκτου.

-“Να μας προτείνετε είπαν οι αρμόδιοι του ΟΣΚ 3 σχολικές μονάδες ώστε να κατασκευάσουμε  συνθετικό τάπητα στα προαύλιά τους.

Βέβαια τόνισε ο κ. Καρακώστας η διαβεβαίωση των αρμοδίων ήταν προφορική και όχι γραπτή.

Αυτό που προτείνεται απόψε είπε ο κ.Καρακώστας είναι “να περιμένουμε μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο,να έχουμε ενδεχομένως την έγγραφη διαβεβαίωση του ΟΣΚ για κατασκευή ταρτάν,να υπάρξει η σχετική διαβούλευση με τη σχολική κοινότητα και τους γονείς,ενώ θα συμπεριληφθεί και η πρόταση Γούλα για αναμόρφωση του προυπολογισμού για περισσότερες εργασίες”.

Η τελική πρόταση τελικά που υπερψηφίστηκε ήταν: Εφόσον υπαρξει έγγραφη διαβεβαίωση του ΟΣΚ,για τον τύπο και τον χρόνο κατασκευής των προαυλίων σε τρία σχολεία και αν είναι δυνατή η αναμόρφωση του προυπολογισμού προκειμένου να ασφαλτοστρωθούν τα δημοτικά σχολεία του Λυγιά και του ΕΠΑΛ.

Οι γονείς βέβαια στη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή αποφάσισαν να μείνει η μελέτη ως έχει και να ασφαλτοστρωθεί το κοινό προαύλιο των δύο σχολείων του 2ου και 7ου.

Από την μεριά του ο δήμαρχος βεβαίως σε συνάντηση με τους γονείς του 2ου και 7ου δημοτικού σχολείου δεσμεύτηκε ότι“αν πάει κάτι στραβά με τον ΟΣΚ,ο δήμος θα αναλάβει με ίδιους πόρους (13.600 ευρώ) την κατασκευή του ταρτάν”.

-Τις δικές του επιφυλάξεις ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης εξέφρασε ο δ/ντής του δημοτικού σχολείου Λυγιά κ.Δούρος.

-“Δεν έχουμε αντίρρηση να πάει παραπίσω το έργο,αρκεί να μην καθυστερήσουμε πολύ”,ήταν η ανησυχία του κ.Φούντα (δ/ντή του 2ου δημοτικού σχολείου).

-“Να επισπευθεί η διαδικασία να πέσει ο ασφαλτοτάπητας στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ” ήταν η θέση του δ/ντή του κ. Αδαμόπουλου.

 

Μ.Ζιαμπάρα (δημ.σύμβ.μείζ.αντιπολ.)

-Η περασμένη δημοτική αρχή έκανε ολοκληρωμένεςς παρεμβάσεις.

-Τα επιχειρήματα Καρακώστα δεν στέκουν.

Μην εμποδίζουμε την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου όπως είναι η ασφαλτόστρωση και το ταρτάν στο 2ο δημοτικό σχολείο,γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Η κ. Ζιαμπάρα αναφέρθηκε στο έντονο πρόβλημα των δύο σχολείων αφενός του 2ου με τα προβλήματα στο προαύλιο,εφατέρου στο 7ο λόγω της κατασκευής της γεωθερμίας στον προαύλιο χώρο του.

Ανέφερε ότι “το σωστό θα ήταν να ολοκληρωθούν μαζί οι εργασίες στα προαύλια και των δύο σχολείων αντί να περιμένουμε τον ΟΣΚ να δώσει την έγγραφη διαβεβαίωση και χωρίς να έχει γίνει εκτίμηση του κόστους κατασκευής ασφαλτόστρωσης των δύο σχολείων (αδύνατη η ασφαλτόστρωση δύο σχολείων με 13.600 ευρώ).”

 

Θ.Παπαθανάσης (επικ.ελάσ.αντιπολ.): “Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξουν δύο μελέτες για τα δύο προαύλια;”

Γιατί θα πρέπει (διερωτήθηκε ο κ. Παπαθανάσης),να σταματήσει η εργολαβία από ένα σχολείο που είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα και αναμένεται η ολοκλήρωσή του και να μην φτιάξουμε τρία άλλα σχολεία;

Σας προτείνω λοιπόν είπε ο κ. Παπαθανάσης (απευθυνόμενος στον κ. Καρακώστα) “να ολοκληρώσετε το έργο και όταν μπορέσετε και προγραμματίσετε να έρθουμε πάλι και να ξανασυζητήσουμε.”

“Να βάλουμε μια πίστωση στα όρια της απευθείας ανάθεσης ώστε να πάμε σε 4 συνθετικά προαύλια (ταρτάν).Τα 3 του ΟΣΚ και το ένα του 2ου δημοτικού σχολείου” ήταν η πρόταση του επικ.της Ανανέωσης και Δημιουργίας Γ.Γούλα.

Σήμερα προκύπτει μια μετάλλαξη υποστήριξε ο κ. Μπουλές (επικ.μειζ.αντιπολ).

“Ο κ. Καρακώστας φέρνει το θέμα ως κατεπείγον,χωρίς όμως να υπάρξει απόφαση,αλλά μόνο κουβέντα,αλλά έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντως.”

Και προτείνετε είπε απευθυνόμενος προς τη δημοτική πλειοψηφία:”Aπό το έτοιμο που ο εργολάβος ετοιμάζεται να παραδώσει να το σπάσουμε,να πάρουμε ένα κομμάτι ώστε να δώσουμε την εντύπωση ότι είμαστε παραγωγικοί”.Χαίρομαι ότι ο ΟΣΚ θα διαθέσει 60.000 ευρώ για την κατασκευή τριών ταρτάν σε σχολεία της πόλης.Τι μας εμποδίζει διερωτήθηκε να προετοιμάσουμε τρία σχολεία και όταν έρθει ο  ΟΣΚ να τα βάλουμε εκεί;Αλλά μην σταματήσουν οι εργασίες.”Ολοκληρώστε το πρόγραμμα που υπάρχει,να διευθετήσουμε τα σχολεία αυτά και βεβαίως να πάμε και σε άλλα σχολεία όπως του Αντιρρίου,του Λυγιά και το ΕΠΑΛ.

“Και αν δεν έρθει τελικά ο ΟΣΚ,τουλάχιστον τα σχολεία αυτά θα είναι ασφαλτοστρωμένα.”

Α.Κοτσανάς (αντιδήμαρχος):Θα μπορούσαμε να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και τα σχολεία να είναι στην κατάσταση που παραλάβαμε.

Σχετικά είπε ο κ. Κοτσανάς με τα 13.600 και το ταρτάν που είναι να κατασκευαστεί,η ποιότητά του είναι ευτελής.Συμφωνούμε με τον κ. Γούλα να πάμε σε αναμόρφωση 15000 ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί για το δημοτικό σχολείο του Λυγιά,να εμπλουτιστεί η  αναμόρφωση αυτή με επιπλέον 10.000 ευρώ,ώστε να να πάμε να κάνουμε με απ’ευθείας ανάθεση τα δύο προαύλια του Λυγιά και του ΕΠΑΛ.Ο κ. Καρακώστας έκανε προσπάθεια να βελτιώσει τις υποδομές των σχολείων και φθάσαμε μέχρι εδώ”.

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...