“Στο μάτι” των ελέγχων του ΙΚΑ οι επιχειρήσεις στη Ναυπακτία.Ανακοίνωση της ομοσπονδίας .

Με την ευκαιρία των ελέγχων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στη Ναύπακτο κλιμάκιο του ΙΚΑ στις επιχειρήσεις με σκοπό την ανασφάλιστη εργασία,η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.Ιδιαίτερα αναφέρει:

ΕΛΕΓΧΟΙ  ΙΚΑ  ΣΤΗ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τις τελευταίες ήμερες παρατηρείται στην Ναυπακτία το φαινόμενο των αιφνίδιων εκτεταμένων και με υπερβάλλοντα ζήλο κατά την γνώμη μας, ελέγχων κλιμακίου του ΙΚΑ για ανασφαλίστους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.  Θέλουμε κατ αρχήν να επισημάνουμε ότι κατά την γνώμη μας   στη περιοχή μας δεν επικρατεί ο νόμος της «ζούγκλας»  στην αγορά εργασίας και να διευκρινίσουμε  ότι είμαστε εναντία στην ανασφάλιστη εργασία και υπέρ των φυσιολογικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.  Δεν μπορούμε όμως να δεχόμαστε ελέγχους καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα με πρόστιμο ταρίφα 10.500,00 ευρώ ανά ανασφάλιστο εργαζόμενο μη εξετάζοντας τις συνθήκες και τι κατά περίπτωση συμβαίνει στην πράξη, π.χ. πρόσληψη εργαζομένου μπορεί να γίνει Σαββατοκύριακο η το βράδυ?  Θα μπορούσε όμως να γίνει σύσταση και πρόσληψη την επομένη μέρα η τη Δευτέρα ? Θα μπορούσε λοιπόν να μην κοπεί πρόστιμο αμέσως ?

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στην διοίκηση του ΙΚΑ και στην κυβέρνηση γενικότερα, ότι η εισπρακτική επιδρομή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς έστω να υπολογιστεί η αναλογικότητα του προστίμου με το μέγεθος η το τζίρο της επιχείρησης , και τα πραγματικά δεδομένα ,  απλά οδηγεί σε απόγνωση τους επιχειρηματίες και ταυτόχρονα επιτείνουν το οικονομικό αδιέξοδο των  επιχειρήσεων και επίσπευση του κλεισίματος τους.

Ζητάμε λοιπόν μετά από επικοινωνία που είχαμε και με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ  κύριο  Καβέθα την παρέμβαση  της ΓΣΕΒΕΕ για την ρεαλιστική αντιμετώπιση  του προβλήματος της ανασφάλιστης εργασίας με συστάσεις προς τις επιχειρήσεις  και αναλογικότητα πρόστιμων και μεγέθους επιχειρήσεων, για να ατυχούμε την ηρεμία και την επιβίωση των επιχειρήσεων μας ώστε να μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι στο μελών.

 

Για το Δ.Σ.

ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θ.ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...