Στο μικροσκόπιο των αρχών η BMW για το γερμανικό καρτέλ!

Στο μικροσκόπιο των αρχών η BMW για το γερμανικό καρτέλ!

Στα κεντρικά γραφεία της BMW στο Μόναχο, μπήκαν οι ειδικοί ελεγκτές της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση του καρτέλ στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε γερμανικοί κολοσσοί στον χώρο της αυτοκίνησης!

 

 Σε ανακοίνωσή της, η BMW, αναφέρει ότι ο έλεγχος σχετίζεται με την έρευνα που είχε αποκαλυφθεί από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τον περασμένο Ιούλιο.  Όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανικών BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche συνταντιούνταν μυστικά επί περισσότερα από 20 χρόνια προκειμένου να εναρμονίζουν τις πρακτικές τους σε διάφορα τεχνικά θέματα, όπως για παράδειγμα στο σύστημα φιλτραρίσματος των εκπομπών ρύπων. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να έβλαψε τους καταναλωτές αλλά και τους υπεργολάβους των εταιρειών.

Από την πλευρά της  Επιτροπής ανακοινώθηκε ότι έκανε ελέγχους στις 16 Οκτωβρίου, σε μια αυτοκινητοβιομηχανία, χωρίς να αναφέρει ποια, στη Γερμανία.  Σύμφωνα με την Επιτροπή, «οι επιθεωρήσεις είναι προκαταρκτικά στάδια στο πλαίσιο των ερευνών για ύποπτες δραστηριότητες που καταπατούν τον ανταγωνισμό».

Τέλος, ακόμα είναι νωρίς για να γίνει γνωστό, αν η Επιτροπή βρήκε κάτι από τους τελευταίους ελέγχους της, αλλά τα καρτέλ απαγορεύονται στην ΕΕ επειδή βλάπτουν τον ανταγωνισμό αλλά και τους καταναλωτές.

Ένα θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν, που μπορεί να επιβάλει βαριά πρόστιμα σε όσες εταιρείες βρεθούν να παραβιάζουν αυτήν την απαγόρευση, ακόμα και αν πρόκειται για τους γίγαντες της Γερμανικής βιομηχανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό του 2016, όταν τον Ιούλιο είχε επιβάλει πρόστιμο 2,93 δις ευρώ σε τέσσερις βιομηχανίες κατασκευής φορτηγών που επί 14 χρόνια εναρμόνιζαν τις τιμές των προϊόντων τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/306369-Sto-mikroskopio-ton-archon-e-BMW-gia-to-germaniko-kartel ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...