Στο ναδίρ η δημοφιλία του Τραμπ, ένας στους δύο Αμερικανούς τον θεωρεί ακατάλληλο

Στο ναδίρ η δημοφιλία του Τραμπ, ένας στους δύο Αμερικανούς τον θεωρεί ακατάλληλο

Τραμπ

Οι Αμερικανοί πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν θεωρούν κατάλληλο για το αξίωμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές, που μεταξύ άλλων λέει ότι μόλις το 36% των Αμερικανών εγκρίνουν τα όσα έχει πράξει αφού ανέλαβε την προεδρία.

 Συγκεκριμένα, το 56% είπαν ότι ο Τραμπ «δεν είναι κατάλληλος» για να είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ανάμεσα στους Δημοκρατικούς όπως ήταν λογικό στο ίδιο ερώτημα η ίδια απάντηση φτάνει το ποσοστό 94%. Από το άλλο στρατόπεδο, αυτό των Ρεπουμπλικάνων, η απάντηση είναι ακριβώς αντίθετη σε ποσοστό 84%.

 Ενδιαφέρον είναι να παρατηρήσουμε το πώς κυμαίνονται οι αριθμοί στις διάφορες κοινωνικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών για τον Ντόναλντ Τραμ. Για παράδειγμα οι λευκοί ψηφοφόροι κατά 50% τον θεωρούν ακατάλληλο με το 48% να απαντά το αντίθετο, ενώ οι μαύροι ψηφοφόροι θεωρούν τον τωρινό ένοικο του Λευκού Οίκου ακατάλληλο με ποσοστό 94%. Οι γυναίκες επίσης εκφράζουν την ίδια άποψη με τους αφροαμερικανούς σε ποσοστό 63%.

 Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πάντως γενικά συμφωνούν για ένα πράγμα: ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να πάψει να ασχολείται τόσο πολύ με το Twitter.

 Το 69% των 1.412 ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να σταματήσει να κάνει συνεχώς αναρτήσεις σε αυτόν τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, έναντι ενός 26% που εγκρίνει την εντατική χρήση του.

 Το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του Αμερικανού προέδρου κυμαίνεται μεταξύ ενός 33% κι ενός 40% από τον Μάρτιο. Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ντρέπεται που έχει πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αντιθέτως υπερήφανο γι’ αυτόν δήλωσε ένα 27%.

 Στην έρευνα δεν μπορεί κανείς να βρει «κάποια θετική διάσταση» για τον Τραμπ, σχολίασε ο Τιμ Μαλόιν, υποδιευθυντής του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης του πανεπιστημίου Κουινιπίακ. «Με το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση κολλημένο γύρω στο 30% και τον χαρακτήρα και την κρίση του να αμφισβητείται, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλείται να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα ότι μια πλειοψηφία των αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί πως απλούστατα δεν είναι κατάλληλος για να κατέχει το πιο σημαντικό αξίωμα στη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 21η Σεπτεμβρίου έως την 26η Σεπτεμβρίου, με ποσοστό στατιστικού σφάλματος 3,1% συν/πλην.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303069-Sto-nadir-e-demophilia-toy-Tramp-enas-stoys-dyo-Amerikanoys-ton-theorei-akatallelo ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...