Στο στόχαστρο του Τραμπ τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Στο στόχαστρο του Τραμπ τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Με… όπλο τους περιβαλλοντικούς κανόνες

Τρόπους να προστατεύσει την αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτου αναζητεί η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal μεταξύ άλλων, που επικαλείται πηγές του Λευκού Οίκου και της βιομηχανίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν πιο αυστηροί περιβαλλοντικοί κανόνες σε εισαγόμενα αυτοκίνητα, οι οποίοι και θα τα καταστήσουν πιο ακριβά.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, το κόστος των αυστηρότερων προτύπων θα περάσει, εν μέρει τουλάχιστον, στους Αμερικανούς καταναλωτές. Αυτού του είδους τα εμπόδια, τα οποία δεν είναι δασμοί, αλλά λειτουργούν στην πράξη ως τέτοιοι, καταδικάζονται εδώ και χρόνια από τις ΗΠΑ ως αθέμιτη πρακτική από άλλες χώρες. Ωστόσο όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στη Wall Street Journal πρωταρχικός στόχος του Τραμπ είναι να προστατεύσει τα εργοστάσια και τους εργαζομένους της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει καλέσει την Υπηρεσία Προστασία Περιβάλλοντος και άλλες αρχές, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Εμπορίου και Μεταφορών, να προωθήσουν σχετικούς κανόνες για τα αυτοκίνητα, που εισάγονται από το εξωτερικό. Οι κανόνες θα αφορούν όλα τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από την προέλευση.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/327821-Sto-stochastro-toy-Tramp-ta-eisagomena-aytokineta ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...