Στο τέλος του μήνα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Προς το τέλος του μήνα αναμένεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet και όχι αύριο, Πέμπτη, καθώς νεώτερες πληροφορίες από το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) αναφέρουν ότι η εκκαθάριση θα τραβήξει και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του μήνα.

Η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται σε πολλά στάδια και διαρκεί αρκετές ημέρες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, μόνο η ανάρτηση των εκκαθαριστικών μπορεί να διαρκέσει 3 ημέρες, όπως άλλωστε είχε συμβεί με τον ΕΝΦΙΑ του 2015.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το προσωρινό κλείσιμο της εφαρμογής δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2016 από την Πέμπτη 18 Αυγούστου, δεν σημαίνει ότι θα γίνει ταυτόχρονα η εκκαθάριση και η άμεση ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο taxis.

Πάντως, όπως αναφέρει το enikonomia, ανεξαρτήτως από το πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος του Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως το τέλος του Ιανουαρίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά έσοδα τουλάχιστον 2,650 δις ευρώ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...