Στο 98,4% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Γαλλίας!

Το γαλλικό χρέος αυξήθηκε στο 98,4% της οικονομικής παραγωγής στα τέλη του δεύτερου τριμήνου, δηλαδή σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι αναμένει η κυβέρνηση για το τέλος του 2016.

Το χρέος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αυξήθηκε σε 31,7 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 98,4% του ΑΕΠ, από 97,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με το MarketWatch. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προϋπολογισμού, το Υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε ότι το χρέος θα διαμορφωθεί στο 96,1% του ΑΕΠ στα τέλη του 2016.

Αυτό αντανακλά μικρή πτώση σε σχέση με το 96,2% που καταγράφηκε το 2015. Η αύξηση του χρέους άνω των επιπέδων που αναμένει η κυβέρνηση έρχεται ενόψει των εκλογών του 2017 και των ερωτημάτων που αντιμετωπίζει για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Στο μεταξύ, το δημοσιονομικό συμβούλιο της χώρας ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τον στόχο για έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2017, ένα επίπεδο στο οποίο οι αναλογίες χρέους αρχίζουν να υποχωρούν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...