Στο Eurogroup της Παρασκευής συζητιέται η δόση των 5,5 δισ.

Στο Eurogroup της Παρασκευής συζητιέται η δόση των 5,5 δισ.
Το «μπαλάκι» στην Αθήνα πέταξαν πλέον για να ζητήσει νέο δάνειο οι ευρωπαίοι.
Παρά τον «αέρα» αισιοδοξίας της κυβέρνησης που εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις, το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα του Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή στο Μιλάνο, καθώς ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν πως η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμη για να βγει από το Μνημόνιο.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο  υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στους ευρωπαίους ομολόγους του για πολλά και σημαντικά ζητήματα, που περιπλέκουν αντί να απλοποιούν την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το χρέος και τα επόμενα μέτρα που καλείται να λάβει η κυβέρνηση.

Τυπικά η συζήτηση θα περιστρέφεται γύρω από την τρέχουσα αξιολόγηση που αφορά την δόση των 5,5 δισ. από ΔΝΤ και ΕΕ, αλλά ουσιαστικά άπτεται των εξελίξεων για τη μείωση του χρέους –μετά και την πρόταση του ΔΝΤ για να εξεταστεί το θέμα τον Νοέμβριο.

Οι επικεφαλής της Τρόικα πάντως θα ενημερώσουν το Eurogroup για τα αποτελέσματα των συναντήσεων στο Παρίσι και θα υποστηρίξουν πως η Αθήνα έχει καλύψει περίπου το 50% των υποχρεώσεών της ως το τέλος Αυγούστου.  Από πλευράς του ο κύριος Χαρδούβελης θα απαντήσει ότι στην πραγματικότητα το ποσοστό αγγίζει ήδη το 65% και θα δεσμευτεί πως θα πλησιάσει στο 75% ως την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...