Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Microsoft και Dropbox

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Microsoft και Dropbox
Θα επιτρέψει την ευκολότερη, εξ αποστάσεως συνεργασία πάνω σε έγγραφα κειμένου, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις

Microsoft και Dropbox ανακοίνωσαν τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας τους, προκειμένου να προσφέρουν από κοινού τις υπηρεσίες τους σε όλους του χρήστες του Office και της δημοφιλούς πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου μέσω Cloud.

Περισσότεροι από 1,2 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα το Office, τη στιγμή που στο Dropbox φιλοξενούνται περισσότερα από 35 δισ. αρχεία, επεξεργασμένα με το πακέτο προγραμμάτων της Microsoft.

“Σε έναν κόσμο όπου το Mobile και το Cloud έρχονται πρώτα, οι άνθρωποι χρειάζονται τους πιο εύκολους τρόπους για να δημιουργούν, να μοιράζονται και να συνεργάζονται, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή την πλατφόρμα τους”, δήλωσε ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. “Μαζί, η Microsoft και το Dropbox θα παρέχουν σε όλους τους πελάτες μας ευέλικτα εργαλεία, που θα ανταποκρίνονται στον τρόπο με τον οποίο ζουν και εργάζονται σήμερα”, συμπλήρωσε.

“Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αγκαλιάσει το Office και το Dropbox, βελτιώνοντας τον τρόπο που ζουν και εργάζονται σήμερα”, είπε ο Drew Houston, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Dropbox. “Η συνεργασία μας με τη Microsoft θα καταστήσει ευκολότερη από ποτέ τη συνεργασία σε όλες αυτές τις πλατφόρμες, δίνοντας στους ανθρώπους την ελευθερία να κάνουν περισσότερα”.

Η συμφωνία μεταξύ των δυο εταιρειών θα επιτρέψει την ευκολότερη, εξ αποστάσεως συνεργασία πάνω σε έγγραφα κειμένου, λογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις. Οι σχετικές δυνατότητες θα είναι πρώτα διαθέσιμες μέσα από το Dropbox και τις εφαρμογές του Office για ταμπλέτες και smartphones, και αργότερα μέσω web.

Οι χρήστες του Dropbox και του Office θα μπορούν στο εξής:

-Να έχουν ταχύτερη πρόσβαση στο Dropbox από τις εφαρμογές του Office στα αρχεία και τους φακέλους τους.
-Να επεξεργάζονται αρχεία του Office απευθείας από το Dropbox και να τα συγχρονίζουν σε όλες τους τις συσκευές.
-Να μοιράζονται νέα ή τροποποιημένα αρχεία του Office, χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες κοινής χρήσης Dropbox.

Η σχετική αναβάθμιση θα συμπεριληφθεί στις επόμενες ενημερώσεις για τις εφαρμογές του Office στο iOS και το Android, οι οποίες αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η παροχή των αναβαθμισμένων υπηρεσιών μέσω Web, μεταξύ της ιστοσελίδας του Dropbox και του Office Online, θα είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ακόμα μια είδηση που προέκυψε από την ανακοίνωση συνεργασία των δυο εταιρειών τεχνολογίας είναι ότι η εφαρμογή του Dropbox για τα Windows Phone και τα tablets με Windows θα γίνει διαθέσιμη μέσα στους προσεχείς μήνες.

Οι νέες δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες του Office με λογαριασμό στο Dropbox. Οι πελάτες του Dropbox για επιχειρήσεις θα χρειαστούν συνδρομή στο Office 365.
Πριν από λίγες ημέρες, η Microsoft ανακοίνωσε πως όλοι οι χρήστες του Office 365 θα έχουν πλέον απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, χωρίς επιπλέον κόστος, στο OneDrive, τη δική της Cloud υπηρεσία διαχείρισης περιεχομένου. Η αναβάθμιση θα είναι αρχικά διαθέσιμη για τους συνδρομητές Office 365 Home, Personal και University.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...