Στόλτενμπεργκ: Πίσω στη Τουρκία οι πρόσφυγες που διασώζει το ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Πίσω στη Τουρκία οι πρόσφυγες που διασώζει το ΝΑΤΟ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 23/02/2016 – 18:40

Στόλτενμπεργκ: Πίσω στη Τουρκία οι πρόσφυγες που διασώζει το ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία πρέπει να επιστρέφουν τους πρόσφυγες που εισέρχονται στα ελληνικά ύδατα από την Τουρκία οι θαλάσσιες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της συμμαχίας Γιένς Στόλετενμπεργκ. 

Πιο συγκεκριμένα, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Νορβηγός Γενικός Γραμματέας τόνισε πως οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Αιγαίο δεν θα αποτελέσουν μια «αστυνομική δύναμη», αλλά θα ενισχύσουν το έργο των τοπικών αρχών, δηλαδή της Ελληνικής και Τουρκικής ακτοφυλακής και τον οργανισμό Frontex, στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δίνοντας πληροφορίες. 

Για τον Γ.Γ., το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται όμως να αφήσει σκάφη μεταναστών να βυθιστούν, καθώς είναι υποχρεωμένο βάση του διεθνούς δικαίου να περισυλλέγει και να διασώζει οποιοδήποτε σκάφος βυθίζεται. Σημαντικό είναι πως ο Γιένς Στόλτενμπερκ τόνισε πως εάν οι μετανάστες έρχονται από την Τουρκία και διασώζονται από ΝΑΤΟ, τότε θα επαναπροωθούνται πίσω στη Τουρκία, βάση της συμφωνίας του ΝΑΤΟ με τη Τουρκία.

Τέλος αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Νορβηγός δήλωσε πως υπάρχει μια «πραγματική πιθανότητα» για μια συμφωνία που θα καταφέρει να φέρει μια λύση στο Κυπριακό και υποδέχθηκε τις προσπάθειες αυτές. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...