Στ. Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Οι αποκρατικοποιήσεις έπρεπε να γίνουν

Στ. Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Οι αποκρατικοποιήσεις έπρεπε να γίνουν

Κατηγορία

kchalkiadakis
Δευτέρα 29/02/2016 – 23:59

Στ. Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Οι αποκρατικοποιήσεις έπρεπε να γίνουν

 «Τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά, παρά τα επιμέρους προβλήματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα του  προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος, ώστε η ελληνική Οικονομία να γυρίσει σελίδα και να περάσει στην ανάπτυξη.

Παρά τα θετικά ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στον «Βήμα FM», άφησε «αιχμές» εναντίον της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι, «το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αντιμετωπίζει προβλήματα στο γενικότερο πολιτικό σύστημα της χώρας και όχι στην κοινωνία και επομένως είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες παραφωνίες».

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης, στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», εκτιμώντας ότι θα είναι μία διαδικασία η οποία θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Θα καταλήξει σε ένα διάστημα κάποιων μηνών, αλλά πιστεύω ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα, διότι θα εξασφαλίσει μια προοπτική σταθερότητας στο αεροδρόμιο».

Για τις εξελίξεις με το Ελληνικό, είπε ότι το δημόσιο βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους επενδυτές, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στην σύμβαση και τοποθέτησε χρονικά την κατάληξη της υπόθεσης  μέσα στον  Απρίλιο, εκτιμώντας ότι θα φέρει 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

 Για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, είπε ότι ο Πειραιάς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο και με αυτόν τον τρόπο θα συντελέσει στην ανάπτυξη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. «Για 40 χρόνια θα έχει τη διαχείριση του λιμανιού αυτός ο κολοσσός, μας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη γεωγραφική μας θέση και να αναδειχθούμε ως βασική πύλη όλων των προϊόντων της Ασίας προς την Ευρώπη».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...