Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το μεσημέρι έξω από την αυστριακή πρεσβεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το μεσημέρι έξω από την αυστριακή πρεσβεία

Κατηγορία

n.anastasiou
Παρασκευή 26/02/2016 – 15:48

Σημαία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας οργανώνει αύριο Σάββατο στις 13.00 η Πρωτοβουλία «Ασφαλής Δίοδος-όχι στον πόλεμο», με αφορμή τη στάση της Βιέννης στο προσφυγικό πρόβλημα και το κλείσιμο των συνόρων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εικόνες στην Ευρώπη. Η μία είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης και η άλλη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η Ευρώπη που επιμένει να είναι ανοιχτή και φιλόξενη, να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις -όπως αυτή της Συνθήκης της Γενεύης- και από την άλλη η Ευρώπη φρούριο, η Ευρώπη της ακροδεξιάς, των ταγμάτων εφόδου, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν να είναι εχθρικός στρατός, που στρατικοποιεί το πρσφυγικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ.

«Όσο αυτοί κλείνουν τα σύνορα, εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας που καλεί αύριο το μεσημέρι, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αυστριακής κυβέρνησης «που πρωτοστατεί στο κλείσιμο των συνόρων και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...