Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού την πρώτη ημέρα δίκης της ΧΑ

Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού την πρώτη ημέρα δίκης της ΧΑ
Σε συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τη Δευτέρα 20 Απριλίου, πρώτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής καλούν αντιφασιστικοί φορείς.

Την ίδια ώρα, προκλητικός εμφανίστηκε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της δίκης ο βουλευτής της ΧΑ Φώτης Γραικός, ισχυριζόμενος ότι ο κατ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν ήταν στέλεχος της ΧΑ, αλλά οπαδός, παρά τα συντριπτικά στοιχεία που υπάρχουν για τον κεντρικό ρόλο του Ρουπακιά στην τοπική της Νίκαιας και τις εμφανίσεις που έχει κάνει μαζί με άλλα στελέχη σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής και στις κατασκηνώσεις για την στρατιωτική εκπάιδευση των μελών.

Σύμφωνα με το Mega, πριν από λίγες μόλις ημέρες ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, ο Περίανδρος κατά κόσμον Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος είχε κατηγορήσει τον Νίκο Μιχαλολιάκο ότι ήταν αυτός που έδινε τις εντολές για τις επιθέσεις και ότι δεν δίστασε να αποκηρύξει τα στελέχη της οργάνωσης όπως ο Ρουπακιάς, προκειμένου να σωθεί ο ίδιος.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων συμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών θα καθίσουν συνολικά 69 κατηγορούμενοι από τους αρχικά 83. Ανάμεσά τους είναι σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κακουργήματα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας ανθρωποκτονιών. Η βασικότερη υπόθεση αφορά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι -εγκληματική ενέργεια που έγινε και η αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται του κουβάρι της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης.

Η δίκη αρχίζει τη Δευτέρα 20 Απριλίου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ωστόσο οι αντιδράσεις για την επιλογή της δικαστικής αίθουσας στις γυναικείες φυλακές έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Κάτοικοι, φορείς και επαγγελματίες της πόλης αλλά και οι δήμαρχοι και βουλευτές των όμορων δήμων αντιδρούν στην απόφαση η δίκη αυτή να γίνει στον Κορυδαλλό. Μαθητές και γονείς είναι ανάστατοι γιατί η δίκη αναμένεται να κρατήσει πολλούς μήνες και σε απόσταση αναπνοής από τις φυλακές λειτουργούν 11 σχολεία όλων των βαθμίδων. Όπως οι ίδιοι λένε, είναι αδύνατο να γίνει μάθημα σε μια αστυνομοκρατούμενη περιοχή όπου θα γίνονται συγκεντρώσεις λένε.

Στο μεταξύ, το γιατί δεν πρέπει να γίνει η δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού επιχειρεί να εξηγήσει το οδοιπορικό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναδεικνύοντας τη ζωή των κατοίκων δίπλα στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας. Στο άρθρο με τίτλο «Στη… σκιά των φυλακών οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί από τη δίκη της Χρυσής Αυγής» ο αρθρογράφος αναφέρει: «Έχουν μάθει να ζουν με πάνω από 2.000 κρατούμενους στην πόρτα τους, μερικοί από τους πλέον διαβόητους και σκληρούς δολοφόνους».

Η απάντηση που μέχρι στιγμής έχουν λάβει από το υπουργείο Δικαιοσύνης δήμαρχοι και φορείς που αντιδρούν στην απόφαση διεξαγωγής της δίκης της ΧΑ στον Κορυδαλλό είναι ότι η έναρξη της δίκης θα γίνει εκεί και εφόσον υπάρξει ένσταση από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής θα εξεταστεί από το δικαστήριο.

Κάλεσμα από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά

Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την ημέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής απευθύνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα – Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τη Δευτέρα, 20 Απρίλη ξεκινά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, τους μαζικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, τις αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις που κινητοποιούνται με αφορμή αυτή τη δίκη, ζητώντας δικαιοσύνη για τα εκατοντάδες θύματα των νεοναζί. Απαιτούμε τη συντριπτική καταδίκη των μελών των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου καθώς και των καθοδηγητών τους από τις ηγετικές θέσεις της Χρυσής Αυγής.

»Ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην διεξαχθεί αυτή η δίκη σε περιβάλλον τοπικής γιάφκας της Χρυσής Αυγής, εξασφαλίζοντας τον ανοιχτό της χαρακτήρα, την προστασία των θυμάτων, των μαρτύρων και όλων των παραγόντων της δίκης.

Λόγω της ακαταλληλότητας της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού για μια τόσο σημαντική δίκη, διεκδικούμε την κανονική έναρξή της στον Κορυδαλλό -χωρίς περαιτέρω αναβολή- και την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της σε κεντρικό μεγάλο χώρο της Αθήνας, όπως είναι η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών, όπου θα μπορεί να εξασφαλιστεί ο πραγματικά ανοιχτός και δημόσιος χαρακτήρας της.

»Στις 20 Απρίλη, από τις 8 π.μ. το πρωί, καλούμε τους εργαζόμενους και κάθε δημοκρατικό πολίτη μέσα στην δικαστική αίθουσα και έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του αντιφασιστικού κι εργατικού κινήματος, των ντόπιων και μεταναστών που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ελευθερία.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς να δώσουν το παρών κατά την πολύμηνη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης εντός της δικαστικής αίθουσας, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για τη διεξαγωγή μιας κανονικής δίκης που θα απονείμει δικαιοσύνη και θα καταδικάσει τους νεοναζί. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση της δίκης, όπως είναι το Παρατηρητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής (Golden Dawn Watch).»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...