Συγκλονίζει η κατάθεση Παπαδήμου: Πώς εξερράγη η βόμβα στα χέρια μου

Συγκλονίζει η κατάθεση Παπαδήμου: Πώς εξερράγη η βόμβα στα χέρια μου

Παπαδήμος

Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός

Τα στοιχεία της κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου και ειδικότερα όσα ο ίδιος βίωσε στις 25 Μαΐου 2017, τη στιγμή που άνοιγε το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, που εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητό του, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Παπαδήμος αποκαλύπτει πως αρχικά νόμιζε πως το δέμα που είχε στα χέρια του επρόκειτο για κάποιο βιβλίο.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μια πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός, σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για βιβλίο αλλά για μια μεγάλη κασετίνα δισκετών cd. Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο, πιθανόν με τη βοήθεια κάποια μηχανής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Η στιγμή της έκρηξης

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αμέσως μόλις ο κ. Παπαδήμος επιχείρησε να ανοίξει τον φάκελο, ο μηχανισμός που υπήρχε μέσα σ’ αυτόν εξερράγη.

Σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός σχετικά: «Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησαν να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας ανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο».

Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια κι ένιωσα έντονα την πίεσή τους καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο μου».

Επίσης, η ίδια εφημερίδα παρουσιάζει και στοιχεία από το δικαστικό φάκελο της -αναφερόμενης από την ΕΛ.ΑΣ. «δράσης» του αναρχικού Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. 

Ο 29χρονος φέρεται να έχει αποστείλει τόσο το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου, αλλά και αυτά που έφτασαν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι αλλά και σε άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Ορισμένα εξ’ αυτών των δεμάτων εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, πριν φτάσουν βγουν από τη χώρα και φτάσουν στα χέρια των Ευρωπαίων αξιωματούχων που αναγράφονταν ως παραλήπτες. 

 
 
 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/308328-Sygklonizei-e-katathese-Papademoy-Pos-exerrage-e-bomba-sta-cheria-moy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...