Συγκλονίζει τυφλός Αυστραλός που “κυνηγά” το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα

Συγκλονίζει τυφλός Αυστραλός που “κυνηγά” το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα

Πόση είναι τελικά η δύναμη της θέλησης…

Παρότι θεωρείται σαν η χείριστη «αναπηρία», η τυφλότητα δεν έχει αποτρέψει τους ανθρώπους από την επιτυχία στους πιο απίθανους τομείς της ζωής.

Τυφλοί τρέχουν σε Παραολυμπιακούς αλλά και Ολυμπιακούς Αγώνες, σερφάρουν στον ωκεανό, οδηγούν αγωνιστικά αυτοκίνητα σε εθνικά πρωταθλήματα, διαπρέπουν σαν Σεφ μαγειρικής, φωτογράφοι, αρχιτέκτονες ή μουσικοσυνθέτες.

Τον Ben Felten, η φιλοδοξία τον οδήγησε αλλού. Στα αλίπεδα της Νότιας Αυστραλίας και συγκεκριμένα στην αλμυρή λίμνη Gairdner.

Παρότι ο Felten είναι τυφλός, θέλει να οδηγήσει εκεί ένα Kawasaki ZX-10R παραγωγής. Και να περάσει στο βιβλίο των ρεκόρ ως κατέχων το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσικλέτα με αναβάτη που δεν μπορεί να δει. Βασικά το ρεκόρ κυνηγούν αναβάτες που βλέπουν αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση τους δένουν τα μάτια ώστε να μην βλέπουν.

Ένα καλοφτιαγμένο ZX-10R είναι ικανό να φτάσει τα 290 χαω, ευκαιρίας δοθείσης. Η ταχύτητα αυτή όσο υπερβολική και αν ακούγεται για έναν δρόμο ή αυτοκινητόδρομο, επιτυγχάνεται σχετικά εύκολα και ακίνδυνα όταν κινείσαι πάνω σε μια αχανή αποξηραμένη λίμνη.

Πρέπει βέβαια να συντρέχουν και κάποιες στοιχειώδεις συνθήκες, όπως να έχει η αλατένια επιφάνεια την κατάλληλη υγρασία (άρα πυκνότητα και συνοχή), να μην φυσά δυνατός αέρας… και βέβαια, να Μην είναι Τελείως Τυφλός ο αναβάτης.

Όμως ο Ben Felten δεν θα τρέξει με ένα μαντίλι στα μάτια. Απλά δεν βλέπει ούτε σκιές. Έχασε το φως του λίγο πριν τα τριάντα εξαιτίας μια σπάνιας κληρονομικής ασθένειας, της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας, η οποία κατέστρεψε τελείως τους αμφιβληστροειδείς χιτώνες των ματιών του.

Απτόητος, ίδρυσε την Αθλητική Λέσχη Τυφλών Nepean και σήμερα υπηρετεί ως συντονιστής στο Παράρτημα Δυτικού Σίδνεϊ του Αθλητικού Συμβουλίου Αναπήρων της Νότιας Νέας Ουαλίας (Αυστραλία).

Για να έχει ελπίδες επιτυχίας ο Felten έχει αγκαζάρει τον πρώην αναβάτη των MotoGP, Kevin Magee. Ο Magee θα οδηγεί μια δεύτερη μοτοσικλέτα πίσω από τον Felten και μέσω ασυρμάτου θα τον καθοδηγεί, ώστε να ακολουθεί την προκαθορισμένη πορεία.

Να παίζεις την «τυφλόμυγα» με 280 χαω… ακούγεται κάπως. Ο Felten θα πρέπει καταρχήν να μπορεί να ακούει και κατανοεί τις οδηγίες του Magee όντας στο επίκεντρο ενός αεροδυναμικού ορυμαγδού που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μειώσει κανείς σε επίπεδα κάτω από αυτό της πρόκλησης κώφωσης. Και έπειτα θα πρέπει να αντιδρά αστραπιαία με διορθωτικές κινήσεις σε ταχύτητες που σημαίνουν ότι καλύπτει ως και 70 μέτρα κάθε δευτερόλεπτο.

Σήμερα το ρεκόρ κατέχει ο Άγγλος Bill Baxter που οδήγησε ένα Yamaha R1 με 265,33χαω. Οι Felten και Maggee είχαν προσπαθήσει και πέρυσι να σπάσουν το ρεκόρ, όμως μια ξαφνική καταιγίδα την τελευταία ημέρα τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Για φέτος έχουν τοποθετήσει τον πήχη στα 270χαω.

Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο, παρά να ευχηθούμε την επιτυχία του εγχειρήματος, γιατί θα είναι μία ακόμα απόδειξη πως η ανθρώπινη θέληση και ικανότητα προσαρμογής ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Μια επιτυχία θα είναι ισχυρή ένεση αισιοδοξίας για όλους όσοι παλεύουν με κάποιο είδος αναπηρίας.

Για όλους τους υπόλοιπους… ευχόμαστε να έχουν έστω κάποια δέκατα του πάθους για τη ζωή και τις προκλήσεις της που εμπνέει τον Ben Felten.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/326447-Sygklonizei-typhlos-Aystralos-poy-kynega-to-rekor-tachytetas-me-motosykleta ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...