Συγκλονιστικά πορτρέτα: Όταν ο καρκίνος του μαστού γίνεται υπόθεση αντρική

Συγκλονιστικά πορτρέτα: Όταν ο καρκίνος του μαστού γίνεται υπόθεση αντρική
Ο καρκίνος του στήθους δεν είναι πάντοτε «ροζ», σημειώνουν οι New York Times, σε μεγάλο αφιέρωμα για τους άνδρες που προσβάλλονται από τον καρκίνο του μαστού.
Μια νέα σειρά από φωτογραφίες που δημοσιεύει σε άρθρο της η εφημερίδα δείχνει άνδρες να έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού.

Η σειρά με τίτλο «Scar Project» ειναι δημιούργημα του David Jay, του φωτογράφου που στο παρελθόν προκάλεσε αίσθηση με το πρότζεκτ του με γυναίκες επιζήσασες του καρκίνου του μαστού. (Δείτε το ρεπορτάζ εδώ )

Τα πορτραίτα είναι κυρίως ασπρόμαυρα και απαθανατίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που έχει ο καρκίνος. Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί και στο ίντερνετ, έχουν επισκεψιμότητα εκατομμυρίων χρηστών.

Ένας από τους φωτογραφιζόμενους είναι ο Oliver Bogler, ένας βιολόγος με ειδίκευση στον καρκίνο, που έμαθε οτι έχει καρκίνο 18 μήνες αφού είχε προσέξει ένα γρομπαλάκι στο στήθος του.

Όπως και στις γυναίκες έτσι και στους άντρες, οι ορμόνες είναι αυτές που οδηγούν στην εμφάνιση του καρκίνου του στήθος. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο γιατί κάποιοι άνδρες χτυπιούνται από τη νόσο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό όχι, καθώς μόνο 1% των καρκίνων του στήθους είναι καρκίνος σε άνδρες ασθενείς.

Ο Oliver Bogler, στα 47 του σοκαρίστηκε με την διάγνωση, πρώτον γιατί δε γνώριζε οτι μπορεί να νοσήσει και άνδρας και δεύτερον γιατί και η γυναίκα του 5 χρόνια πριν, είχε και αυτή διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους.

Όπως πολλοί ασθενείς, ο Oliver πέρασε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο ψάχνοντας πληροφορίες για την ασθένεια του, είδε το Scar Project και επικοινώνησε με τον φωτογράφο ρωτώντας τον αν θα τον ενδιέφερε να φωτογραφήσει και άνδρες.

Οι φωτογραφίες, αποδεικνύουν το οτι ανεξάρτητα φύλου, οι ασθενείς που πλήττονται από καρκίνοι του μαστού είναι ευάλωτοι και αλλοιωμένοι…

Δείτε εδώ τα πορτραίτα-

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...