Συγκλονιστικό: Γιαγιά στη Ρόδο δεν αγόρασε φάρμακα για να ταΐσει τα εγγονάκια της

Μια ακόμη θλιβερή ιστορία βγαλμένη από την Ελλάδα της φτώχειας, της ανέχειας και των μνημονίων έρχεται να συγκλονίσει και συνάμα να προβληματίσει για το πότε θα τελειώσει επιτέλους η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Πρωταγωνίστρια σε αυτό το νέο ανθρώπινο δράμα είναι μια ηλικιωμένη συμπολίτισσά μας από τη Ρόδο, που αποτελεί ένα από τα αμέτρητα θύματα της λιτότητας και δίνει μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού τον σκληρό αγώνα της καθημερινής επιβίωσης.

Η Ροδίτισσα γιαγιά αντιμετωπίζει τόσο μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που εσχάτως θυσίασε το μισό ποσό από αυτό που προορίζονταν για την αγορά των φαρμάκων της, προκειμένου να ταΐσει τα εγγονάκια της.

Την υπόθεση αποκάλυψε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος των οικοδόμων και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου, κ. Νίκος Τριπολίτης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της Πολιτείας.

Ο ίδιος, που έγινε δέκτης της καταγγελίας αυτής, υποστήριξε ότι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η σύνταξη της εξαθλιωμένης γυναίκας, μειώθηκε κατά 280 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η αγορά των απαραίτητων φαρμάκων, τα οποία τελικά αποφάσισε να μειώσει στο ελάχιστο, για να μπορεί να ενισχύσει την οικογένεια του παιδιού της, που βρίσκεται σε ακόμη πιο δεινή οικονομική θέση. Έτσι, προτίμησε να αγοράσει τα μισά από τα φάρμακα που χρειαζόταν και να διαθέσει τα υπόλοιπα χρήματα για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί και λίγο γάλα στα εγγόνια της.

Η συγκεκριμένη συνταξιούχος, που κατοικεί στην πόλη της Ρόδου, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου (ΕΚΡ) για το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει με την οικογένειά της.

Το ΕΚΡ καταγράφει καθημερινά δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις στο σμαραγδένιο νησί, όμως προτίθεται να ασχοληθεί εξειδικευμένα με τη συγκεκριμένη υπόθεση,  που έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση, έτσι ώστε να βρεθεί άμεση λύση.

Ζητούμενο είναι να εξασφαλιστούν τα φάρμακα που τόσο έχει ανάγκη η ταλαιπωρημένη γυναίκα.

Το πιο θλιβερό, πάντως, είναι πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά όχι μόνο στην Ρόδο αλλά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ολοένα και περισσότεροι ηλικιωμένοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα και η τρίτη ηλικία, που συνηθίζεται να αποκαλείται «υπερήφανη», μόνο υπερηφάνεια δεν αισθάνεται με όλα αυτά…

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...