Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν Αβραμόπουλος-Πιπιλή

Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν Αβραμόπουλος-Πιπιλή
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «μεγάλου συνασπισμού» με τη συμμετοχή προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Εφόσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου», δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη Real News.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός τόνισε την ανάγκη να αναζητηθούν πολιτικά και θεμιτά μέσα συναίνεσης, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και τη συνέχεια της χώρας.

«Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είναι πλέον δύσκολη υπόθεση», επεσήμανε.

Σημείωσε ακόμη ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως δηλώνει, η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση, επαναφέροντας την ανάπτυξη και προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις.

«Είναι υποχρεωμένη για το κοινό συμφέρον να ολοκληρώσει την πορεία αυτή και αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της προεδρικής εκλογής» υπογράμμισε επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες των πολιτών.

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να συμβολίζει την εθνική συνεννόηση και την ενότητα και για αυτό θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες σύγκλισης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.

Πιπιλή: Γιατί όχι;

Από την δική της πλευρά η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, αναφέρθηκε στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που είπε ο κ. Αβραμόπουλος ή αυτό που σχολίασε ο κ. Παππάς, είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

Αν κάποτε γίνουν εκλογές και κανένα κόμμα δεν κάνει αυτοδυναμία -γιατί αυτό δεν λένε και οι δύο;- λογικό δεν είναι ότι θα πάνε στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας με τη διαδικασία των εντολών; Τι θα βγει να πει ο κ. Σαμαράς, “εγώ αποκλείεται”»;», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας ότι το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού» δεν ανακινείται τυχαία και μεμονωμένα αυτή την περίοδο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...