Συγκυριαρχία του Γιβραλτάρ ζητά η Ισπανία μετά το Brexit

Παρασκευή 24/06/2016 – 15:59Συγκυριαρχία της Ισπανίας και της Βρετανίας επί του Γιβραλτάρ πρότεινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
«Χρειάζεται πλέον να βρούμε ποιο είδος σχέσης το Γιβραλτάρ θέλει να έχει εάν επιδιώκει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο, στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Onda Cero».
«Η φόρμουλα που προτείνουμε είναι αυτή της βρετανο-ισπανικής συγκυριαρχίας για μία περιορισμένη χρονική περίοδο, που θα οδηγήσει στην επιστροφή του Γιβραλτάρ στην Ισπανία», είπε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιορισμένης χρονικής περιόδου οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ θα μπορούσαν να διατηρήσουν την βρετανική υπηκοότητα εάν το θέλουν και ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς», συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.
Το Γιβραλτάρ παραχωρήθηκε από την Ισπανία στη Βρετανία το 1713 και έκτοτε η Μαδρίτη ζητά συστηματικά την επιστροφή του στην ισπανική κυριαρχία, θεωρώντας το αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι κάτοικοί του ψήφισαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...