Συζήτηση για το οικόπεδο του Πούντου στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Τι αποφάσισε το δημοτικό  συμβούλιο.

-Ομόφωνα η επικαιροποίηση της απόφασης της 15/2/2012.

-Συνεχίζει να διεκδικεί το ακίνητο

Παρόν σε όλες τις αποφάσεις που θα έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο θέμα

Με τη μορφή της προημερήσιας διάταξης ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση το θέμα που προέκυψε με την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του κτήματος ΒΚ 280 στην περιοχή του Πούντου έκτασης 329 στρεμμάτων.

Ο κ. δήμαρχος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης με τα έγγραφα και τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο και τις χρήσεις που είχαν προταθεί για την περιοχή.”Ακόμη και με το δεύτερο έγγραφο είπε από τις 10/1/2012 που αναφερόταν στο οικόπεδο των 329 στρεμμάτων από τις εκβολές του χειμάρρου του Σκα μέχρι τις εκβολές του ποταμού Μόρνου,είχαμε ζητήσει να μας παραχωρηθεί και με χρηματοδότηση μέσω του ΚΑΠΕ με σκοπό τη δημιουργία βιοκλιματικής γειτονιάς.

Τι έλεγε η απόφαση τότε

Στις 15/2/2012 το θέμα είχε έρθει είπε στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας για συζήτηση  και ομόφωνα αποφασίστικε να ζητήσουμε από τα Ελληνικά τουριστικά ακίνητα τη χρήση αυτή στην οποία θα αναπτύσσονταν επιμέρους χρήσεις,όπως μαρίνα για μικρά σκάφη, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων,εγκαταστάσεις συνεδριακού τουρισμού,ελεύθερη ζώνη παραλίας με καφέ,εστιατόρια κλπ,χώροι πρασίνου,υπαίθριο πλωτό θέατρο κ.α.

Είχαμε υποβάλει συνέχισε ο δήμαρχος στα Ελληνικά τουριστικά ακίνητα ένα σχέδιο στο οποίο θα απεικονίζονταν όλες οι χρήσεις αναλυτικά.Μεσολάβησαν βέβαια ένα σωρό γεγονότα  όπως η κατάργηση του φορέα αυτού,σίγουρα είναι μια εξέλιξη που θα πρέπει να μας ανησυχεί και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα διαβιβαστούν αρμοδίως.

Ο κ. Γούλας ανέφερε ότι σημασία έχει η στρατηγική που θα πρέπει ο δήμος να εφαρμόσει,να προασπίσουμε τις χρήσεις που έχουμε αποφασίσει και να μην δεχτούμε τις χρήσεις αυτές που θα βάλουν σε τροχοπέδη την ανάπτυξη της περιοχής.Παντού στην Ελλάδα σημείωσε ο κ. Γούλας υπάρχουν αντιδράσεις για την πώληση οικοπέδων από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά αυτές οι αντιδράσεις δεν λαμβάνονται υπ’οψιν αν δεν είναι τεκμηριωμένες.Θα πρέπει να δούμε ως δήμος αν μπορούμε να αποκτήσουμε το ακίνητο αυτό,αν ο δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα,λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κ. Καρακώστας ανέφερε με τη σειρά του ότι θα πρέπει να υποβληθούν ισχυρά επιχειρήματα και συντονισμένες ενέργειες ενώ θα πρέπει να υποβληθεί και σε επίπεδο περιφερειακού συμβουλίου.Θα πρέπει να έχουμε το θέμα από κοντά και να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση.

Ο κ Κοτσανάς ανέφερε ότι δεν είναι το μοναδικό οικόπεδο που χάνεται.Θα πρέπει είπε να καταγραφούν όλα τα οικόπεδα σε όλες τις δημοτικές ενότητες ώστε να γνωρίζουμε τι έχουμε.

Τελικά αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της τότε απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της 15/2/2012 με τις χρήσεις που είχαν αποφασιστεί τότε,να συνεχίσει να διεκδικεί το συγκεκριμένο ακίνητο και φυσικά να παραστεί σε όλα τα όργανα και στις αποφάσεις όπου θα συζητηθεί το θέμα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...