Συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία

Το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές θα συζητηθεί σήμερα κατά τη τρέχουσα Σύνοδο Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Το θέμα έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από κοινή πρόταση των ευρωομάδων του ΕΛΚ και της Αριστεράς και οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία, παρουσία της ύπατης Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ολομέλεια θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών και θα ακολουθήσει ψήφισμα την Πέμπτη 19 Απριλίου, σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για την απελευθέρωσή τους.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε:

 

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς καλεί την ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές εδώ και ενάμιση μήνα. Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από τις επιτυχημένες προσπάθειες της Ευρωομάδας της Αριστεράς, αλλά και τη στήριξη των άλλων πολιτικών ομάδων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/328813-Syzetese-sto-eyrokoinoboylio-gia-te-syllepse-ton-dyo-Ellenon-stratiotikon-sten-Toyrkia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...