Συμβαίνει τώρα: Ο Ντιμιτρόφ μπλοκάρει τη συμφωνία

Συμβαίνει τώρα: Ο Ντιμιτρόφ μπλοκάρει τη συμφωνία

Ο Ντιμιτρόφ μπλοκάρει τη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Δημητρόφ σύμφωνα με πληροφορίες μπλοκάρει την συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Αν και ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα, φέρεται να είναι έτοιμος να κάνει το καθοριστικό τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να οδηγηθούμε προς την οριστική συμφωνία, ο Δημητρόφ με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η συμφωνία πρέπει να είναι βιώσιμη» γι’ αυτό και χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασίας.

«Η ανάγκη επίτευξης μόνιμης και βιώσιμης λύσης, αποδεκτής για τις δύο πλευρές, είναι μακράν σημαντικότερες από την ανάγκη η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός της όποιας προθεσμίας» καταλήγει η ανακοίνωση. Λίγο αργότερα ο Ζάεφ δήλωνε: «Εμείς θα τηλεφωνήσουμε στην Αθήνα και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Δεν θέλω να κάνω νέα σχόλια πέρα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή λέει ότι είμαστε πραγματικά πολύ κοντά, αλλά είναι σημαντικό (η συμφωνία) να είναι μόνιμη και βιώσιμη και να είναι 100% εξασφαλισμένη για τις γενιές που έρχονται». Είναι φανερό πλέον ότι ο Δημητρόφ που προέρχεται από την κυβέρηση Γκρουέφκσι και από το VMRO, ότι κάνει τα πάντα για να μην προχωρήσει η συμφωνία.  

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334052-Symbainei-tora-O-Ntimitroph-mplokarei-te-symphonia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...