Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητεί ο Λεβέντης

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζητεί ο Λεβέντης

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 04/04/2016 – 14:19

Λεβέντης

Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών με αφορμή τις εξελίξεις από τη διαρροή των συνομιλιών των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Τις τελευταίες μέρες γινόμεθα μάρτυρες μιας εικόνας για τη χώρα που δεν είναι καθόλου κολακευτική. Αξιοποιώντας μια τηλεφωνική υποκλοπή ερχόμεθα ως χώρα σε σύγκρουση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και δυστυχώς και με την Ευρώπη. Και το χειρότερο, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις σχέσεις Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρώπης νομίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποκομίσουμε οφέλη» σημειώνει στην επιστολή του ο Βασίλης Λεβέντης.

«Επειδή κάτι τέτοιο μόνο διαπραγμάτευση δεν είναι και επειδή υπάρχει σαφής κίνδυνος να διαταράξουμε τις σχέσεις της χώρας μας και με τις δύο πλευρές με τελικό θύμα την Ελλάδα, η οποία ή θα υποχρεωθεί να υπογράψει ό,τι της ζητηθεί ή θα πάρει την άγουσα εκτός ευρώ και επειδή εσείς με τον θεσμό που αντιπροσωπεύετε είστε ο υπερασπιστής της κοινωνικής γαλήνης και της διεθνούς εικόνας της χώρας», προσθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ακόμα, ζητεί τη σύγκληση του Συμβουλίου «προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που άπτονται των συμφερόντων της χώρας και που εγγυώνται την προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό».

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...