Συμφωνήσαμε στα νέα στελέχη, λέει η Κομισιόν για το Υπερ-Ταμείο!

Ανίκα Μπράιντχαρντ

Τα βρήκαν κυβέρνηση και δανειστές για το Υπέρ-Ταμείο! Επιβεβαίωσε η Κομισιόν τις πληροφορίες που ήθελαν να έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις δύο πλευρές, σχετικά με το ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου Ταμείου-«Μαμούθ».  Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ανίκα Μπράιντχαρντ τόνισε ότι πρόκειται για ένα προαπαιτούμενο-«κλειδί» για την εκταμίευση της υπό-δόσης των 2,8 δις ευρώ.

Από εδώ και πέρα το επόμενο στάδιο είναι η επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου στην σύνθεση του οποίου, επίσης πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές  και η επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου, από τον υπουργό Οικονομικών, με πληροφορίες να θέλουν ο εκλεκτός να είναι Έλληνας, στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων.  Η Επιτροπή, τόνισε διαμέσου της εκπροσώπου της, ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πρέπει να είναι έχουν μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας από το πολιτικό σύστημα.

Όπως είπε, στόχος είναι να υπάρχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και ανεξαρτησίας. Απαντώντας σε ερώτημα, σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις πρόκειται να πουληθούν, είπε ότι «είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...