Συμφωνία για ναυτιλιακή συνεργασία υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας-Κούβας

Συμφωνία για ναυτιλιακή συνεργασία υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας-Κούβας

Η περιοδεία του κ. Κατρούγκαλου στην Λατινική Αμερική, ολοκληρώθηκε  με την επίσκεψή του στην Κούβα και την υπογραφή συμφωνίας για ναυτιλιακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος πραγματοποίησε στην Αβάνα συναντήσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών, Εξωτερικού Εμπορίου και Μεταφορών, με τους οποίους συνυπέγραψαν συμφωνία ναυτιλιακής συνεργασίας -αναγνώρισης των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας- μεταξύ Ελλάδας και Κούβας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, κατά τη διάρκεια «των παραγωγικών συναντήσεων δηλώθηκε εκατέρωθεν η πολιτική βούληση περαιτέρω βελτίωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών τόσο σε τομείς όπου υπάρχει ήδη συνεργασία, όπως αυτός των ναυτιλιακών μεταφορών, όσο και σε νέους, όπως οι ήπιες μορφές ενέργειας και οι ιχθυοκαλλιέργειες».

Έπειτα, ο κ. Κατρούγκαλος εγκαινίασε το περίπτερο της Ελλάδας στην 35η Διεθνή Έκθεση της Κούβας, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες επιχειρήσεις από την Καραϊβική, αλλά και τον υπόλοιπο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέτισε φόρο τιμής στη θρυλική μορφή της Κούβας Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με επίσκεψη στο μνημείο του, στη Σάντα Κλάρα, ενόψει και της επετείου συμπλήρωσης 50 ετών από το θάνατό του και 20 από τη μετακομιδή της σορού του από τη Βολιβία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307804-Symphonia-gia-naytiliake-synergasia-ypegraphe-metaxy-Elladas-Koybas ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...