Συμφωνία για την αξιολόγηση, μέσα στον Μάιο, θέλει η Ευρώπη

Συμφωνία για την αξιολόγηση, μέσα στον Μάιο, θέλει η Ευρώπη

Ως «εξαιρετικά κρίσιμη» για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο της Ελλάδας από την περιπέτεια των μνημονίων, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης αξιωματούχος της Κομισιόν. Κατά την  ενημέρωση των δημοσιογράφων, ενόψει του Εurogroup της Σόφιας την Παρασκευή, ο αξιωματούχος τόνισε, ότι στόχος είναι η τεχνική συμφωνία (SLA) μέσα στον Μάιο το οποίο για την Ευρώπη, θεωρείται «δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο».

Το επόμενο Eurogroup, θα έχει έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς θα συζητηθεί η επόμενη ημέρα της ελληνικής Οικονομίας, μετά το μνημόνιο,  όπως και το χρέος.  Παρά την πρόοδο, ο ίδιος αξιωματούχος, τόνισε ότι «δεν θα ήθελα να ανεβάσω τις προσδοκίες για την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας στη Σόφια». Οι αποφάσεις θα έρθουν όπως είπε «τον Ιούνιο, όταν όλα τα στοιχεία του πακέτου θα είναι στη θέση τους». Πρώτα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά θα γίνει η τελική συμφωνία.

Για τα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, είπε ότι «τα 88 προαπαιτούμενα έχουν μέχρι στιγμής εκπληρωθεί σε πολύ μικρό βαθμό, όμως τα περισσότερα είναι επακόλουθες ενέργειες από ήδη υφιστάμενη νομοθέτηση».

Τέλος, αναφέρθηκε σε συνολική συμφωνία που θα περιέχει και την συμφωνία για το χρέους, την επιτήρηση και την αξιολόγηση και το δημοσιονομικό μαξιλάρι που θα επιτρέψει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/329631-Symphonia-gia-ten-axiologese-mesa-ston-Maio-thelei-e-Eyrope ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...