Συμψηφισμός ΦΠΑ, με οφειλές στα Τελωνεία, με νέα εγκύκλιο της ΓΓΔΕ

Νέα εγκύκλιος, με την οποία για πρώτη φορά δίνονται οδηγίες και καθορίζεται η διαδικασία για τη διενέργεια συμψηφισμού επιστροφών Φ.Π.Α. από τη ΔΟΥ, με οφειλές στα Τελωνεία από εκτελωνισμούς προϊόντων, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, η  δυνατότητα, για τον συμψηφισμό,  έχει προβλεφθεί νομοθετικά με τον νόμο 3943 του 2011.

Για να πραγματοποιηθεί ο συμψηφισμός τελωνειακών οφειλών με απαιτήσεις από επιστροφές ΦΠΑ, πρέπει πρώτα ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτημα κατά τη διενέργεια του εκτελωνισμού των προϊόντων στο Τελωνείο και μετά να ενημερώσει την ΔΟΥ του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Με χιλιάδες επιχειρήσεις, να περιμένουν ακόμα την επιστροφή ΦΠΑ, η δυνατότητα συμψηφισμού, αποτελεί ανάσα για την αγορά. Όπως φαίνεται και από στοιχεία που έχει ανακοινώσει η ΓΓΔΕ υπάρχουν αιτήματα επιστροφής ΦΠΑ, από 63.426 επιχειρήσεις, που περιμένουν να εισπράξουν 983 εκατ. ευρώ.

Όμως, με τον χρόνο μέχρι την επιστροφή να περνά, οι υποχρεώσεις της επιχείρησης συνεχίζουν να «τρέχουν» και στις δύσκολες εποχές που διανύει η ελληνική Οικονομία, η ρευστότητα στην αγορά είναι περιορισμένη. Αυτό το πρόβλημα, αναμένεται να περιορίσει ο συμψηφισμός.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...