Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ στο… μίνι Νταβός

Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουα Ολάντ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η TTIP

Είναι η πρώτη φορά που η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μεταβαίνει σήμερα στη γαλλική πόλη Εβιάν στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης γάλλων και γερμανών επιχειρηματιών.

Η συνάντηση, που αποτελεί παράδοση για το Εβιάν, γίνεται «κεκλεισμένων των θυρών» και θεωρείται ως ένα είδος μινι-Νταβός.

Η παρουσία της Καγκελαρίου, η οποία θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, έχει ισχυρή συμβολική σημασία για τους Γάλλους. Με την ευκαιρία δείπνου εργασίας, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν, ιδίως αυτά για τα οποία έχουν διαφορετικές ή ακόμα και αντίθετες απόψεις. Όπως για την ταχύτητα των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το Brexit ή για το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις δυσκολίες της Γαλλίας να πετύχει το περίφημο 3% στο έλλειμμα.

Γερμανογαλλική διαφωνία

Πάνω απ’ όλα, σημειώνει η Deutsche Welle, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα η τελευταία «ανταρσία» της Γαλλίας να ζητήσει μονομερώς το τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Διατλαντική Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου (TTIP).

Εκείνο που θεωρείται ότι έχει ενοχλήσει την Καγκελάριο είναι ότι η «επίθεση» αυτή του Ολάντ βιώνεται ως συντονισμένη κίνηση με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αρχηγό του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και αντικαγκελάριο της Γερμανίας, που πριν από λίγες μέρες δήλωσε ότι «το κεντρικό αυτό πρόγραμμα της Καγκελαρίου έχει ντε φάκτο, εκ των πραγμάτων, αποτύχει».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...