Συνάντηση Παυλόπουλου – ΟΕΕ για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης

Συνάντηση Παυλόπουλου – ΟΕΕ για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 17/03/2016 – 17:36

paulopoulos-oee

Όλα τα «φλέγοντα» θέματα της ελληνικής οικονομίας, που έχουν ανοίξει  με αφορμή τη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης  του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ).

Το Οικονομικό Επιμελητήριο, που όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αποτελεί «άτυπο σύμβουλο της Προεδρίας» για θέματα της οικονομίας, έβαλε στην συζήτηση όλους τους μεγάλους «φακέλους» της διαπραγμάτευσης, όπως: 

Το Ασφαλιστικό, επιδόθηκε η ολοκληρωμένη πρόταση του Επιμελητηρίου για το ασφαλιστικό και συζητήθηκε ο αποκλεισμός των οικονομολόγων από την πρόταση Κατρούγκαλου για εκπτώσεις στους συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς η εξαίρεση για μερικές μόνο κατηγορίες επιστημόνων αντίκειται στις αρχές της ισότητας.

Το Φορολογικό: Διατυπώθηκε η άποψη ότι αν οι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος φτάσουν στα επίπεδα, που συζητούν κυβέρνηση και δανειστές, η απώλεια εσόδων λόγω φοροδιαφυγής θα μεγαλώσει και τα λουκέτα θα αυξηθούν.

Τα «Κόκκινα» δάνεια: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την πρόταση του Επιμελητηρίου για συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που έχει κατατεθεί στην Κυβέρνηση.

Το Προσφυγικό: Ο πρόεδρος του Ο.Ε.Ε., Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε λόγο για ανυπαρξία κράτους και οργάνωσης, που επιτρέπει σε ιδιωτικούς φορείς και ΜΚΟ να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, υποκαθιστώντας το κράτος, και χαρακτήρισε ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη την κατάσταση, που επικρατεί στην Ειδομένη. Αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, για συλλογή ρουχισμού και τροφίμων, που θα σταλούν στην Ειδομένη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...