Συνάντηση Στουρνάρα με τον Βούλγαρο ομόλογό του στη Σόφια

Πέμπτη 09/06/2016 – 18:00ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ O ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, η οποία παρουσιάζει βελτίωση, δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, από τη Σόφια της Βουλγαρίας, που επισκέπτεται μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας (ΒΝΒ), Ντίμιταρ Ράντεφ (Dimitar Radev).
«Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει βελτίωση κατά την πρόσφατη περίοδο και ο τραπεζικός τομέας της χώρας, μετά τις επιτυχείς διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης, που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, είναι πλέον ισχυρότερος», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, για να προσθέσει πως, «αυτές οι εξελίξεις μάς επιτρέπουν να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».
Οι δύο χώρες ενώνονται με ιστορικούς  δεσμούς, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας, και σύμφωνα με τον Διοικητή της ΤτΕ, «η στενή συνεργασία μεταξύ των αρχών και μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην πορεία προς ένα κοινό μέλλον στη Ευρώπη».
Από την πλευρά του, ο κεντρικός τραπεζίτης της Βουλγαρίας, τόνισε πως, «με μεγάλη χαρά υποδέχομαι τον Διοικητή κ. Στουρνάρα για να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παραδοσιακά καλή συνεργασία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών των χωρών μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών».
Σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική Οικονομία, είπε πως, «οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντικές και ευελπιστούμε ότι η πρόοδος θα εδραιωθεί περαιτέρω».
Από την ΤτΕ, έγινε γνωστό πως, η επίσκεψη του κ. Στουρνάρα στη γείτονα χώρα,  περιλαμβάνει συζητήσεις με τη διοίκηση και στελέχη της BNB σε επίκαιρα θέματα που αφορούν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...