Συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη και Στουρνάρα για τα «κόκκινα» δάνεια

Συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη και Στουρνάρα για τα «κόκκινα» δάνεια

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 04/03/2016 – 22:13

Συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθάκη

Τη δημιουργία κοινής επιτροπής για την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, που θα αναλάβει την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, αποφάσισαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που συναντήθηκαν σήμερα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τον Διοικητή, Γιάννη Στουρνάρα και υπηρεσιακούς παράγοντες της Τράπεζας.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, πριν από την επιστροφή του «κουαρτέτου» και το πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια να αποτελεί ένα από  τα «καυτά» θέματα στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση θέλει να «τρέξει» την διαδικασία, ώστε να μην αποτελέσει εμπόδιο στην γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και για σχετικές διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινής επιτροπής για την περαιτέρω επεξεργασία της στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τον συντονισμό για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου.

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά των δανειστών, συνεχίζονται οι πιέσεις για γρήγορη θέσπιση του πλαισίου της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να απελευθερωθούν από μέρος των βαρών και να μπορέσουν  να επιστρέψουν στον βασικό τους ρόλο, που είναι η  χρηματοδότηση της ελληνικής Οικονομίας.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, όταν απευθυνόμενος στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωκοινωβουλίου, ότι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αυτό που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση, είναι παρεμβάσεις που θα διασφαλίσουν την μείωσή τους καθώς, «οι τράπεζες ζόμπι είναι κακές  για όλους».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...