Συνάντηση Τσακαλώτου με τον οικονομικό σύμβουλο του Ομπάμα

Συνάντηση Τσακαλώτου με τον οικονομικό σύμβουλο του Ομπάμα

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 17/04/2016 – 23:33

Συνάντηση Τσακαλώτου με τον οικονομικό σύμβουλο του Ομπάμα

ΟΙ ΗΠΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ                                                      

Με τον οικονομικό σύμβουλο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον οικονομικό σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα για τις ελληνικές θέσεις, ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο Αμερικανός Πρόεδρος με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο Ανόβερο και στην οποία αναμένεται να τεθεί το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα το Mega, έπειτα από τις δύο σύντομες συναντήσεις που είχε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών είδε στην Ουάσινγκτον και τον σύμβουλο Οικονομικών του Ομπάμα, Αντουέλ Αντεγιέμο, από τον οποίο και φέρεται να ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις σε όλες τις πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Λευκός Οίκος συνδέει και επίσημα την ελληνική οικονομική κρίση με το προσφυγικό, μια άποψη για την οποία το Βερολίνο εκφράζει ευθέως την αντίθεση του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Αντουέλ Αντεγιέμο για τις επαφές που είχε με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για τις εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την αξιολόγηση.

Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση που τηρούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ζητούν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Τέλος, μεγάλο φέρεται να ήταν το ενδιαφέρον του Αμερικανού συμβούλου και για το προσφυγικό ζήτημα κυρίως σε ό,τι αφορά το κόστος που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...