Συνάντηση με Τσίπρα – Καμμένο ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος .

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έλαβε την εξουσιοδότηση της Ιεραρχίας να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για όλο το πλέγμα των σχέσεων πολιτείας και Εκκλησίας.

Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Κονιδάρης: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα συναντηθεί με τον Ν. Φίλη για τα Θρησκευτικά

«Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για το ζήτημα των Θρησκευτικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο Αρχιεπίσκοπος διεμήνυσε στον κ. Φίλη ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί του διότι στη διαδικασία αυτή υπήρξαν πάρα πολλά ψεύδη, ύβρεις και συκοφαντίες. Το μεγαλύτερο ψεύδος ήταν ότι διεξήχθη διάλογος» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Ο Χάρης Κονιδάρης σχολίασε παράλληλα ότι «είναι άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου».

Επίσης, έκανε λόγο για αντικληρικανιστές που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. Η Εκκλησία, είπε, ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος.

 

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...