Συνάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών με τον Επίτροπο Τζοναθαν Χιλ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών με τον Επίτροπο Τζοναθαν Χιλ στις Βρυξέλλες

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 11/04/2016 – 17:07

Συνάντηση της Ένωσης Ασφαλιστικών με τον Επίτροπο Τζοναθαν Χιλ στις Βρυξέλλες

Οι προβληματισμοί και οι προτάσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, Α. Σαρρηγεωργίου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ένωση κεφαλαιαγορών, κ. Τζόναθαν Χιλ (J. Hill) .

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, «βασικός στόχος της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση του Επιτρόπου Hill από τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ για τις απόψεις και τους προβληματισμούς της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία της».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε διάλογος πάνω σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά καθώς και για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών φακέλων που αφορούν τη λειτουργία του ασφαλιστικού κλάδου.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η ΕΑΕΕ, η παραγωγή ασφαλίστρων συνεχίζει να παρουσιάζει πτώση, μία τάση που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο  παρουσιάστηκε νέα πτώση με μειωμένη παραγωγή κατά κύριο λόγο στις ασφάλειες Ζωής, όπου σημειώνεται πτώση κατά 12,4% και στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών με πτώση  κατά 7,7%.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...