Συναντήσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς στα Ιωάννινα (Φωτογραφίες)

Δευτέρα 11/07/2016 – 21:51

Στο Νομό Ιωαννίνων περιόδευσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνοδευόμενος από το μέλος της Ε.Ε. και υπεύθυνο οργανωτικού του κόμματος, Τάσο Δαρσινό και τα στελέχη της Νομαρχιακής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων, Φίλιππο Παπανικολάου και Θόδωρο Γκόγκο. Συνάντησε  φορείς του νομού και συζήτησε για όλα τα κρίσιμα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

ioannina1ioannina2

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας, στον αριστερό χώρο έπρεπε να είναι σημαία οι συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ έθεσε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τράπεζα μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε πως χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ στην οικονομία ώστε να μπορέσει να ανακάμψει. Ωστόσο, σημείωσε πως αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό από καμία πλευρά, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αναποτελεσματική και παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις φτάνοντας τις διαπραγματεύσεις στην τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να υπογράφει με το πιστόλι στον κρόταφο, ενώ η ΕΕ ζητά απλά την λήψη μέτρων. Αναφορικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες, σημείωσε πως – ιδίως σε περιόδους κρίσης – είναι ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος τους, καθώς έχουν αμεσότερη γνώση της κατάστασης σε τοπικό επίπεδο και μπορούν να παρέχουν στις τοπικές επιχειρήσεις την ρευστότητα που είναι απαραίτητη για την λειτουργίας τους.

ioannina3

Επίσης, έγινε συνάντηση του κ. Θεοχαρόπουλου και του κλιμακίου με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη και με εκπροσώπους της Ένωσης Νέων Αγροτών Ιωαννίνων,  κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα τις συνεταιριστικές οργανώσεις και το μέλλον τους, καθώς και τους νέους αγρότες, που προσπαθούν να επιβιώσουν στην δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η συλλογική δράση των παραγωγών μέσω υγιών συνεταιρισμών, ενώ ειδικά για τους νέους αγρότες τόνισε πως θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα κάθε προγραμματισμού, καθώς αποτελούν το μέλλον του κλάδου. Στην συνάντηση περιγράφηκε από τον κ. Θεοχαρόπουλο ένα προτεινόμενο εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης με επίκεντρο τους νέους αγρότες.

ioannina4ioannina5

Ο κ. Θεοχαρόπουλος και το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχαν επίσης συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη, μέσω της τουριστικής προβολής του ορεινού όγκου και των παραθαλάσσιων περιοχών, αλλά και της επενδυτικής προοπτικής, μέσω της εξωστρέφειας των παραγωγικών φορέων της περιοχής προς τα Βαλκάνια. Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια της Ηπείρου μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας αρκεί να υπάρχει αναπτυξιακό σχέδιο και να μην υπάρχουν εμπόδια από το κράτος . Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του κ. Θεοχαρόπουλου στο ξεμπλοκάρισμα επενδυτικών έργων της περιοχής,  από την θέση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και στην προώθηση επενδυτικών προγραμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ioannina6ioannina7

Η περιοδεία περιελάμβανε τέλος συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο, το προσφυγικό κ.α. Επίσης, στην συνάντηση έγινε αναφορά στις διεργασίες που γίνονται στον χώρο της κεντροαριστεράς. Ο κ. Θεοχαρόπουλος, τόνισε πως ο  στόχος του είναι να δημιουργηθεί εντός του 2016 ένας ενιαίος χώρος της κεντροαριστεράς, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές περιχαρακώσεις.

ioannina8

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...